Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας αλλά θέλετε να το τσικνίσετε είτε μόνοι είτε με τον σύντροφό σας, υπάρχουν πάντοτε εύκολες λύσεις στη διάθεσή σας ώστε να φτιάξετε στο πι και φι ένα κρεατοφαγικό γεύμα. Τι θα χρειαστείτε; Μοσχαρίσιες μπριζολίτσες από τον χασάπη σας και το αγαπημένο μας budget: τη φριτέζα αέρος. Απλά και γρήγορα.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις φτιάξετε:

Υλικά
2-4 μπριζόλες κόντρα (ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάδου σας)
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη (και ό,τι άλλα μπαχαρικά θέλετε)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 200C.. Όσο προθερμαίνεται, μαρινάρουμε τις μπριζόλες. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 10-20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους στους 180C. Όσο πιο λεπτές είναι τόσο λιγότερο ψήσιμο θέλουν. Στα μέσα της διαδικασίας ανοίγουμε τη φριτέζα ώστε να τις γυρίσουμε για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.

Αφήνουμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για κανένα 10λεπτο προτού σερβίρουμε.

Extra tips

  • Οι μπριζόλες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία, οπότε τις αφήνετε λίγο έξω από το ψυγείο για 30’ περίπου, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Για το μαρινάρισμα της μπριζόλας μας, μπορούμε πέρα από το ελαιόλαδο, να χρησιμοποιήσουμε και λεμόνι. Στα μπαχαρικά, υπάρχουν έτοιμα μείγματα για ψητά, άμα σας αρέσουν, αλλά και εδώ μπορούμε να παίξουμε με τα μπαχαρικά αλλά και τα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο), ώστε να δώσουμε έξτρα αρώματα στο κρέας μας.
  • Ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας, το ψήσιμο μπορεί να ποικίλει. Πάντως για να πετύχετε το καλύτερο ψήσιμο, καλό είναι τις γυρίσετε στη μέση της διαδικασίας, μετά τα 5-7 λεπτά ψησίματος.
  • Oι θερμοκρασία ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο φριτέζας αέρος που χρησιμοποιείτε, οπότε προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του δικού σας μοντέλου.

Πώς τις συνοδεύουμε; Εννοείται με τηγανητές πατάτες! Μπορείτε να τις φτιάξετε στο τηγάνι για να είναι πιο απολαυστικές. Ειδάλλως, υπάρχει και εδώ πάντα η λύση της φριτέζας αέρος.