Είτε γιατί σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικές τούρτες μια στο τόσο για γλυκό του Σαββατοκύριακου είτε επειδή στις γιορτές πάντα σας μένουν άθικτα κομμάτια, με αυτόν τον τρόπο θα τα διατηρήσετε για την επόμενη φορά.

Ειδικά τον καιρό που διανύουμε, με τις εορταστικές συναθροίσεις μας να είναι όλο και πιο ολιγομελείς-το λίγοι και καλοί έχει γίνει πια κομμάτι της ζωής μας-οι τούρτες που θα κόψουμε στις γιορτές και τα γενέθλια, μοιραία, δεν θα φαγωθούν εξολοκλήρου.

Και επειδή πλέον όλο και περισσότεροι γινόμαστε υποστηρικτές του no waste (και μπράβο μας) τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν θα τα πετάξουμε.

Θα τα βάλουμε στην κατάψυξη, και θα το κάνουμε σαν επαγγελματίες ζαχαροπλάστες.

Απαραίτητο εργαλείο, η λαδόκολλα. Παίρνουμε φύλλα λαδόκολλας και τα κολλάμε πάνω στις μεριές των κομματιών της τούρτας, όπου βλέπουμε εκτεθειμένες τις στρώσεις της. Έτσι, τα κομμάτια θα διατηρήσουν την υγρασία τους και το παντεσπάνι δεν θα ξεραθεί.

Αν η τούρτα μας έχει βουτυρόκρεμα και θέλουμε να διατηρήσουμε το όμορφο σχήμα της, μπορούμε πρώτα να καταψύξουμε τα κομμάτια για να «σταθούν» καλά, και αφού παγώσουν, να τα τυλίξουμε με τη λαδόκολλα και να τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη. Αφού έχουν παγώσει πολύ καλά, μπορούμε να τα τυλίξουμε και με διάφανη μεμβράνη, η οποία θα προστατέψει πλήρως την τούρτα, και θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κομμάτια πιο εύκολα μέσα στην κατάψυξη.

Πώς σερβίρουμε τα κατεψυγμένα κομμάτια τούρτας;
Βγάζουμε τη μεμβράνη και τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμη παγωμένα τα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους. Έτσι θα διατηρήσουν όσο καλύτερα γίνεται το σχήμα τους.

Δείτε επίσης:

Διατηρείται η σοκολάτα στην κατάψυξη;

Τα προϊόντα που πρέπει να βάζουμε στην κατάψυξη

3 πράγματα που δεν έχουν θέση στην κατάψυξή σου