Τα ζυμαρικά βρίσκονται πάντα στις επιλογές μας. Εύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, είναι ό,τι πρέπει και για βραδινό αλλά και για ταπεράκι στο γραφείο. Τώρα το καλοκαίρι σε ποιον δεν αρέσει μια μακαρονάδα πέστο; Εμείς βρήκαμε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη την κλασική συνταγή, που την κάνει μάλιστα και vegan. Αντικαθιστούμε το κουκουνάρι με το ταχίνι. Λόγω της υφής του, δίνει ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα ενώ προσθέτει και επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο γεύμα μας: το ταχίνι. Μάλιστα το ταχίνι μπορεί να αντισταθμίσει την απουσία της παρμεζάνας, κάνοντας τη σος πιο πλούσια.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζ. ταχίνι
½ μέτριο λεμόνι
1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
1 παγάκι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, αφού πρώτα το έχουμε ανακατεύσει καλά. Στίβουμε μισό λεμόνι (1, 5 κουτ. σούπας περίπου) και το ρίχνουμε και αυτό στο μούλτι, ενώ στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Χτυπάμε καλά τα υλικά στο μούλτι μέχρι να λιώσει καλά το σκόρδο.
Παίρνουμε τα φύλλα από ένα μεγάλο ματσάκι βασιλικού και τα χωρίζουμε σε 2 φλιτζάνια. Τα ρίχνουμε και αυτά στο μούλτι μαζί με ένα παγάκι και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο και χτυπάμε κι άλλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Και το vegan πέστο είναι έτοιμο! Μπορείτε να το φτιάξετε τα ζυμαρικά σας και να το απολαύσετε.