Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει επικίνδυνα και εμείς αποζητάμε κάτι δροσερό. Μια αγαπημένη συνήθεια για πολύ κόσμο είναι ο παγωμένος καφές. Τι θα λέγατε όμως αν πηγαίναμε ένα βήμα… δροσιάς παρά πέρα, φτιάχνοντας γρανίτα με καφέ;
Εύκολο, γρήγορο, με υλικά που λίγο πολύ έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τι χρειαζόμαστε; Εσπρέσο και ζάχαρη!
Υλικά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια εσπρέσο
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο στη μηχανή μας. Για τα 2 φλιτζάνια εσπρέσο θα χρειαστούμε 9 δόσεις καφέ ή 9 κάψουλες αναλόγως με το τι μηχανή χρησιμοποιούμε.
Αφού ετοιμάσουμε τον καφέ, τον ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε καλά.
Αναμένουμε λιγάκι έως ότου το μείγμα κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ και το κλείνουμε είτε με το καπάκι του είτε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή με μια ώρα και το ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ένα πιρούνι, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει τους πρώτους κρυστάλλους.
Για να μπορούμε να το ανακατεύσουμε καλύτερα, μπορούμε να το τοποθετήσουμε και σε ένα μακρόστενο σκεύος.
Αφού έχει σχηματίσει τους πρώτους κρυστάλλους σερβίρουμε είτε σε χαμηλά ποτήρια είτε σε μπολάκια παγωτού. Μπορούμε να προσθέσουμε κάρδαμο ή κανέλα ή ακόμα και σαντιγί με τριμμένη σοκολάτα στο σερβίρισμα.
Διαβάστε ακόμη
Φτιάχνουμε εσπρέσο πανακότα στο ποτήρι
Δοκιμάσαμε και προτείνουμε κάψουλες για καλό εσπρέσο από σπίτι
Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο