Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη πρωινή συνήθεια και γι’ αυτό έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολλών ερευνών. Μια ακόμη έρευνα έρχεται στο φως, συνδέοντας και πάλι τον καφέ με τη μακροζωία. Τα αποτελέσματά της μπορεί και να σας ξαφνιάσουν θετικά!

Να βάζουμε ζάχαρη στον καφέ;
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, μελετά κατά πόσο η ζάχαρη επηρεάζει τη θετική δράση του καφέ στη μακροζωία. Η έρευνα έγινε στην Κίνα σε 171,000 συμμετέχοντες, στη διάρκεια 7 ετών. Σε αυτήν συμμετείχαν άτομα με τις εξής πρωινές πρωινές συνήθειες: σκέτος καφές, καφές με ολίγη, καθόλου καφές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσοι πίνουν σκέτο καφέ ζουν κατά 16-20% περισσότερο σε σχέση με αυτούς που δεν πίνουν καθόλου καφέ. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμη περισσότερο όταν προσθέσουν στον καφέ τους μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Ναι καλά, ακούσατε! Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα πάντα, ο καφές με ολίγη είναι το μυστικό για τη μακροζωία.

Σαφώς ο σκέτος καφές είναι ο πιο υγιεινός καθώς περιέχει όλες τις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά του καφέ, χωρίς να έχει καθόλου φλεγμονώδεις ουσίες που εμπεριέχονται στη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και την κρέμα γάλακτος ή τη σαντιγί.

Πάντως, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, λίγη ζάχαρη στον καφέ δεν βλάπτει. Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής της έρευνας, μια μικρή κουταλιά ζάχαρης δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό μια ισορροπημένη δίαιτα, δεν ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και δεν μπορεί να επηρεάσει τη γενικότερη υγεία μας. Αυτά που σίγουρα βλάπτουν την υγεία μας και επηρεάζουν και τα επίπεδα μακροζωίας είναι τα λιπαρά πρόσθετα, δηλαδή η πολλή ζάχαρη, η σαντιγί και ό,τι άλλο θερμιδογόνο μπορεί να σκεφτεί κάποιος να προσθέσει στον καφέ!

Διαβάστε ακόμη

Μήπως ο τρόπος που πίνετε τον καφέ σάς παχαίνει;

Ο cappuccino και τα «ξαδέρφια» του: εσείς γνωρίζετε τις ορολογίες του καφέ;

Ήξερες ότι ο ελληνικός καφές εξασφαλίζει μακροζωία;