Λένε ότι το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Οπότε αν είστε από αυτούς που φεύγουν από το σπίτι το πρωί χωρίς καν να πιουν έναν καφέ, τότε έχει έρθει ο καιρός να το ξανασκεφτείτε. Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να ετοιμάσετε ένα θρεπτικό πρωινό, με βάση ένα αγαπημένο superfood και ένα κλασικό, χορταστικό φρούτο. Φτιάχνουμε πρωινό με βρώμη και μπανάνα. Απολαυστικό και φουλ θρεπτικό.

Θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε τη βρώμη από το βράδυ.

Υλικά για 2 μερίδες
2 μπανάνες, καθαρισμένες
100 γραμμάρια βρώμης
¼ κουτ. γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν μια πρέζα για το σερβίρισμα
1 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
300 ml γάλα της επιλογής σας
2 κουτ. της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ή ψιλοκομμένα
2-4 κουτ. της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:
Πολτοποιούμε 1 μπανάνα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα και το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί, ανακατεύουμε τον χυλό, προσθέτοντας λίγο γάλα εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Κόβουμε την άλλη μπανάνα σε κομμάτια και τη μοιράζουμε πάνω από το χυλό. Βάζουμε -αν θέλουμε- περισσότερο φυστικοβούτυρο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Περιχύνουμε με κουταλιές γιαούρτι, αν χρησιμοποιήσουμε, και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κανέλα πριν το σερβίρουμε.