Λατρεύεις τις ζουμερές, κατακόκκινες ντομάτες του καλοκαιριού, ξέρεις όμως και πώς να τις επιλέγεις όταν βρίσκεσαι μπροστά στον πάγκο του μανάβη;

Αρχικά έλεγξε την προέλευση τους. Οι ελληνικές ντομάτες, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πραγματικά πεντανόστιμες. Προτιμήστε ντομάτες από τις Κυκλάδες -οι ντομάτες Σαντορίνης είναι top-, την Κρήτη, την Καρδίτσα και το Πήλιο.

Στη συνέχεια, το μέγεθος έχει σημασία. Ειδικότερα, όταν αγοράζεις μεγάλες ντομάτες επίλεξε όσες έχουν έντονο και ενιαίο χρώμα, μιας και οι πράσινοι ή κίτρινοι χρωματισμοί πάνω στη φλούδα τους σημαίνουν ότι δεν είναι αρκετά ώριμες, άρα ούτε και πολύ γευστικές. Επιπλέον, καλό είναι να τις μυρίσεις, καθώς όσο πιο έντονο το άρωμα τους τόσο πιο γευστικές είναι.

Όταν πάλι θέλεις να αγοράσεις ντοματάκια, προτίμησε και σε αυτή την περίπτωση όσα έχουν έντονο, βαθύ χρώμα. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχεις αν έχουν όλα λεία υφή, να μην είναι δηλαδή ρυτιδιασμένη η φλούδα τους. Και σε αυτή την περίπτωση, μυρίζοντας τα ντοματάκια μπορείς να καταλάβεις πόσο γευστικά είναι -όσο πιο έντονο το άρωμα, τόσο καλύτερα.