Η γκρανόλα είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για πρωινό, γιατί συνδυάζει θρεπτικά υλικά, μας χορταίνει και διατηρείται στο ντουλάπι για καιρό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.

Μετά από μερικές εβδομάδες η γκρανόλα μαλακώνει αρκετά και παύει να είναι το ίδιο τραγανή και ευχάριστη όπως τον πρώτο καιρό. Τι θα κάνεις για να της δώσεις ξανά ζωή; Είναι πολύ απλό, θα την ψήσεις ξανά.

Για την ακρίβεια, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις τη γκρανόλα που έχει μπαγιατέψει πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και να τη βάλεις στο φούρνο, στους 200οC για 5 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο και κρυώσει, θα είναι ξανά τραγανή και απολαυστική.

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να την απλώσεις στο ταψί σε λεπτή στρώση. Δηλαδή αν σου έχει μείνει πολλή γκρανόλα που θέλεις να κάνεις ξανά τραγανή με αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να τη βάλεις στο φούρνο σε δύο δόσεις. Όσο πιο λεπτή η στρώση της στο ταψί τόσο πιο τραγανή θα γίνει.

Καλό είναι πάντως να θυμάσαι ότι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης, που θα παρατείνει αρκετά τη ζωή της γκρανόλα (σπιτικής και έτοιμης), είναι τα αεροστεγή δοχεία και σακουλάκια, τα οποία πρέπει να τοποθετείς μακριά από θερμότητα (π.χ. την ηλεκτρική κουζίνα).