Η κουζίνα μας καθημερινά δέχεται πλήθος συναντήσεων και δράσεων. Είναι το δωμάτιο εκείνο που «ταλαιπωρείται» και δοκιμάζεται, ίσως περισσότερο απ΄όλα. Εκεί, μαγειρεύουμε, πειραματιζόμαστε σε παλιές και νέες συνταγές, λερώνουμε και λερωνόμαστε, κυνηγάμε την οικογένεια να συγκεντρωθεί γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Μέσα σε όλη αυτή την συνθήκη, ειδικά με τις επαναλαμβανόμενες μαγειρικές και την προετοιμασία των γευμάτων μας για τη βόλτα, τη δουλειά, το δρόμο ή το σχολείο, ο κάδος απορριμμάτων, κατά κοινή ομολογία γεμίζει σε χρόνο ρεκόρ. Γεμίζει, αδειάζει, γεμίζει αδειάζει σε μία ακούραστη λούπα με τις σακούλες σκουπιδιών να βγαίνουν εκτός σπιτιού κάθε ή σχεδόν κάθε βράδυ από το σπίτι μας. Και κάπως έτσι η κουζίνα μας μπαίνει σε μία τροχιά στην προσπάθειά μας, να τη συντηρούμε πάντα καθαρή, οργανωμένη και υγιεινή.

Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι κάδων απορριμμάτων. Κάθε ένας με τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα: Κάδοι με πεντάλ , που λειτουργούν με ένα απλό πάτημα του ποδιού μας, κάδοι χωρίς αφή που λειτουργούν με αισθητήρες για να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα, κάδοι ανακύκλωσης που ενισχύουν και υποστηρίζουν την περιβαλλοντική μας ευαισθησία και συγχρόνως βοηθούν και στην καλύτερη οργάνωσή μας, αλλά και κάδοι έλξης, ενσωματωμένοι στο ντουλάπι της κουζίνας μας για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Το αν θα διαλέξουμε τον ένα κάδο ή τον άλλο, αυτό εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας.

Πώς θα επιλέξουμε τον σωστό για εμάς κάδο απορριμμάτων

Με όλες αυτές τις επιλογές που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, το να καταλήξουμε στον σωστό για εμάς κάδο μπορεί να αποδειχτεί από πρόκληση έως δυσεπίλυτος γρίφος. Δε χρειάζεται όμως ούτε να αγχωνόμαστε ούτε να υποκύπτουμε σε διαφημιστικά κόλπα που εν τέλει θα μας πουλήσουν κάτι που στην πράξη δεν θα μας φανεί ούτε λειτουργικό αλλά ούτε και ιδανικό για την περίπτωσή μας.

Όπως και να’ χει αυτές είναι οι κύριες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν πριν καταλήξουμε στην επιλογή κάδου:

Εξετάζουμε το μέγεθος
Επιλέγουμε έναν κάδο που έχει το σωστό μέγεθος για τα απορρίμματα του νοικοκυριού μας. Ένας πολύ μικρός κάδος χρειάζεται εκ των πραγμάτων συχνό άδειασμα. Από την άλλη, ένας πολύ μεγάλος κάδος, πιάνει πολύ χώρο. Το μέγεθος του κάδου μας, επομένως, εξαρτάται ή πρέπει να εξαρτάται από την επιφάνεια της κουζίνας μας.

Μελετούμε τις ανάγκες μας
Τί είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο στην οικιακή καθημερινότητά μας; Έναν κάδο που να καθαρίζεται εύκολα, να χωρά περισσότερα σκουπίδια ή να είναι ανθεκτικός στις οσμές και στις επίμονες χρήσεις; Δίνουμε απαντήσεις σε αυτά ερωτήματα και αυτομάτως τα πράγματα απλουστεύουν.

Με οδηγό την ανθεκτικότητα
Ένας κάδος από ανθεκτικά υλικά που αντέχει στην καθημερινή χρήση και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα προτιμότερος από κάποιον άλλο που δε πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εδώ η ποιοτική διαφορά τους, πιθανόν να μεταφράζεται και μέσα από τη διαφορά στην τιμή τους. Εξετάζουμε, λοιπόν, τον προϋπολογισμό μας και αποφασίζουμε βάζοντας σε ισορροπία τις ανάγκες με το πορτοφόλι μας.

Το άρθρο της εβδομάδας