Η φριτέζα αέρος είναι μία από τις πιο δημοφιλής συσκευές μαγειρικής, που οι περισσότεροι από εμάς την αποκτήσαμε πριν καιρό και την έχουμε καταβολευτεί. Από γλυκά πιάτα όπως κέικ και μπισκότα, μέχρι αλμυρά πιάτα όπως μπιφτέκια και πατάτες, στη φριτέζα αέρος μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα. Οι πίτες έχουν την τιμητική τους και γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε στο νου σας μερικά πράγματα όταν ψήνετε πίτες σε αυτή. Τα δύο πράγματα που πρέπει να προσέχετε είναι το μέγεθος της πίτας και το ψήσιμο χωρίς επίβλεψη.
Το ψήσιμο χωρίς επίβλεψη στη φριτέζα αέρος είναι εύκολο
Πολύ συχνά όταν ψήνουμε μία πίτα στον φούρνο την αφήνουμε να ψηθεί χωρίς επίβλεψη και αυτό γιατί το ψήσιμο στον φούρνο είναι πιο αργό, καθώς πρέπει να περιμένετε να προθερμανθεί ο φούρνος πριν βάλετε την πίτας σας σε αυτόν. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στη φριτέζα αέρος, η οποία και είναι μια καλή επιλογή, μιας και επιτρέπει να μειώσετε τους χρόνους σας. Μόλις, προθερμάνετε τη φριτέζα σας βάλτε τη ζύμη σας και αφήστε τη να ψηθεί για τον χρόνο που υποδεικνύεται στη συνταγή. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε το σύνολο των οδηγιών, που σας έχουν δοθεί, ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε το σωστό ψήσιμο στην πίτα σας. Επιπλέον, αν φτιάχνετε ζύμη για τάρτες θα πρέπει να θυμάστε ότι η ζύμη θα ροδίσει πιο γρήγορα στη φριτέζα αέρος
Το πλεονέκτημα της χρήσης μιας φριτέζας αέρα είναι ότι επειδή προθερμαίνεται πιο γρήγορα από ένα τυπικό φούρνο, μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία ψησίματος χωρίς επίβλεψη, ωστόσο να θυμάστε ότι στη φριτέζα αέρος δεν μπορούμε να ψήσουμε μία μεγάλη πίτα. Πιο συγκεκριμένα, η φριτέζα αέρος περιορίζει το μέγεθος της πίτας σας, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε την ποσότητα που θα βάλετε στον κάδο σας με βάση το μέγεθος του. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι σας ανοίξαμε την όρεξη βρείτε νόστιμα πιάτα με πρωταγωνιστή το τυρί.
Το άρθρο της εβδομάδας
