Τον χειμώνα ψάχνουμε πάντοτε να βρούμε ιδέες για ροφήματα που θα μας ζεστάνουν, για να μην πίνουμε συνέχεια καφέ. Το τσάι είναι μια καλή εναλλακτική αλλά αν δεν είστε πολύ λάτρεις του, υπάρχουν τρόποι να το κάνετε πιο… ενδιαφέρον και πιο αρωματικό αλλά και να του προσθέσετε και ένα έξτρα αντιοξειδωτικό στοιχείο. Με ένα επιπλέον υλικό, την κανέλα, το απλό μαύρο τσάι αποκτά άλλη γεύση. Μαύρο τσάι με κανέλα: είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα, ένα ρόφημα που μπορείτε να πιείτε όλες τις ώρες, είτε για πρωινό, είτε για απογευματινό, μόνοι ή με παρέα, στο σπίτι ή το γραφείο.

Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαύρο, πράσινο τσάι, λευκό ή κόκκινο, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε.  Ακόμη και τσάι του βουνού μπορείτε να επιλέξετε -ειδικά αν το έχετε προμηθευτεί από κάποιον καλό παραγωγό που εμπιστεύεστε- και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ικανοποιητικό. Για πιο έντονο άρωμα, χρησιμοποιούμε ξύλο κανέλας. Διαφορετικά, αν δεν έχετε, αρκεί λίγη κανέλα σε σκόνη.

Πώς θα το φτιάξουμε

Υλικά για 1-2 άτομα
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουτ. γλυκού μαύρο τσάι (ή ένα φακελάκι συσκευασμένου τσαγιού)
μέλι (προαιρετικά)

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε 600ml νερό σε ένα κατσαρολάκι με ένα ξυλαράκι κανέλας μέχρι να βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαύρο τσάι (ή όποιο άλλο τσάι αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε) στο νερό με την κανέλα . Αν έχουμε φακελάκι τσαγιού από το εμπόριο, το βυθίζουμε αυτό στο νερό, αλλιώς βάζουμε το χύμα τσάι μας, μέσα σε ένα ατομικό φίλτρο τσαγιού (ή στα ατομικά φακελάκια μιας χρήσεως) και το αφήνουμε μέσα στο νερό για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ξυλαράκι της κανέλας και το τσάι και ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια τσαγιέρα ή κατευθείαν στα φλιτζάνια μας.

Σερβίρουμε με όσο μέλι θέλουμε για να το γλυκάνουμε.