Αν αγαπάμε κάτι στα πρωινά μας, είναι εκείνη η αίσθηση πως έχουμε ήδη φροντίσει τον εαυτό μας από το προηγούμενο βράδυ. Και τι καλύτερο από ένα βάζο overnight oats με γεύση μηλόπιτας που μας περιμένει έτοιμο στο ψυγείο; Όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο το πρωί, αλλά απολαμβάνουμε και κάτι που θυμίζει σπιτική μηλόπιτα – χωρίς βέβαια το ψήσιμο και τις έξτρα θερμίδες. Σκεφτόμαστε το άρωμα της κανέλας, το γλυκό μήλο, τη βρώμη που έχει τραβήξει όλα τα υγρά και γίνεται βελούδινη… και ήδη ξέρουμε ότι αυτή η συνταγή θα γίνει αγαπημένη μας συνήθεια.

Το ωραίο με τα overnight oats είναι ότι μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στα γούστα μας. Άλλοι τα θέλουμε πιο γλυκά, άλλοι πιο «σοβαρά» και fit, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που τα φορτώνουν με toppings. Στη συγκεκριμένη εκδοχή με μηλόπιτα, έχουμε όλη τη γεύση του κλασικού comfort food, αλλά με την ελαφρότητα που μας ταιριάζει για καθημερινό πρωινό.

Υλικά για 2 μερίδες overnight oats

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

  • 1 φλιτζάνι γάλα (αγελαδινό ή φυτικό της επιλογής μας)

  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή φυτικό

  • 1 μήλο τριμμένο ή ψιλοκομμένο σε κυβάκια

  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.σ. chia seeds (προαιρετικά, για έξτρα υφή)

  • λίγες σταφίδες ή καρύδια για toppings

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα chia seeds.

  2. Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε ξανά καλά.

  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο βαζάκια ή ποτήρια που κλείνουν με καπάκι.

  4. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα).

  5. Το πρωί, βγάζουμε το βάζο μας, προσθέτουμε λίγες σταφίδες ή καρύδια και απολαμβάνουμε.

Tips για overnight oats με extra γεύση μηλόπιτας

  • Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να σοτάρουμε το μήλο για 2-3 λεπτά με λίγο μέλι και κανέλα πριν το βάλουμε στο μείγμα.

  • Αν είμαστε λάτρεις των γλυκών, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη βανίλια ή ακόμη και μια κουταλιά φυστικοβούτυρο.

  • Για πιο έντονο τραγανό στοιχείο , βάζουμε από πάνω granola αντί για ξηρούς καρπούς.

Με αυτή τη συνταγή, τα πρωινά μας αποκτούν χαρακτήρα και λίγο παραπάνω ζεστασιά. Δεν είναι τυχαίο που τα overnight oats έχουν γίνει τάση παγκοσμίως: είναι εύκολα, θρεπτικά και μας περιμένουν έτοιμα στο ψυγείο από την προηγούμενη. Και η γεύση μηλόπιτας; Μας κάνει να νιώθουμε ότι ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα γλυκό χαμόγελο – χωρίς ενοχές.

Δείτε επίσης:

Overnight Oats: Ένα αλλιώτικο cheesecake για πρωινό με 15γρ. πρωτεΐνη

Overnight oats: Ένα διαφορετικό τιραμισού για πρωινό, με 30γρ. πρωτεΐνης το βαζάκι