Αν δεν ξεκινάτε τη μέρα σας χωρίς θρεπτικό πρωινό και ταυτόχρονα τρελαίνεστε για cheesecake, με αυτή την ιδέα για πρωτεϊνούχα overnight oats θα ξετρελαθείτε. Το overnight oats cheesecake είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, νόστιμη, κρεμώδη υφή και είναι σίγουρο πως θα θέλετε να το γεύεστε ξανά και ξανά.
Οι συνταγές με βρώμη που παρασκευάζονται από το προηγούμενο βράδυ συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να είναι συχνά αντιπαραγωγικές για την ενέργεια και το αίσθημα κορεσμού το πρωί. Αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε είναι η ιδανική επιλογή για να επιτύχετε τους στόχους σας και να νιώσετε στην καλύτερη δυνατή φόρμα.
Γιατί θα ξετρελαθείτε με τo Overnight Oats cheesecake
Μα είναι απλό! Γιατί μπορείτε να το φτιάξετε με λίγα απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.
Είναι το τέλειο πρωινό γιατί αποτελείται από ένα ισορροπημένο προφίλ μακροθρεπτικών συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (15 γρ.), 32 γρ. υδατάνθρακες και 9 γρ. υγιεινά λίπη.
Μπορείτε να το προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή γιατί διατηρεί την υπέροχη γεύση του για αρκετές ημέρες μετά την παρασκευή του.
Αλλά, ίσως το δυνατό του χαρτί είναι η απίστευτα νόστιμη γλυκιά και ταυτόχρονα αλμυρή γεύση cheesecake που δεν ταιριάζει υπέροχα με μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα.
Βήμα – βήμα η διαδικασία
Υλικά
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι τυρί cottage ή ελληνικό γιαούρτι
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, κατά προτίμηση χτυπημένο ή μαλακό τυρί κρέμα
350 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα χωρίς λακτόζη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
στεβιά περίπου 8-10 σταγόνες ή γλυκαντικό της επιλογής σας
Διαδικασία
Μοιράστε ½ φλιτζάνι βρώμης σε 4 γυάλινα βάζα ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος αεροστεγούς δοχείου.
Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι, προσθέστε το τυρί cottage, το τυρί κρέμα, 240 ml γάλα, τη βανίλια και τα μπαχαρικά, καθώς και το γλυκαντικό της επιλογής σας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσαρμόστε το επίπεδο γλυκύτητας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Προσθέστε ίση ποσότητα μείγματος τυριού κρέμας σε κάθε βάζο. Ανακατέψτε έντονα μέχρι να αναμειχθεί καλά, φροντίζοντας να ανακατέψετε καλά μέχρι τον πάτο του βάζου, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα δημητριακά.
Μόλις η βρώμη αναμειχθεί καλά με το μείγμα τυριού κρέμας, προσθέστε επιπλέον 30-60 ml γάλα και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το καπάκι στο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή, για καλύτερα αποτελέσματα, τουλάχιστον 4 ώρες.
Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή άλλα υλικά της επιλογής σας και απολαύστε!
Το overnight oats cheesecake μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Overnight oats: Ένα διαφορετικό τιραμισού για πρωινό, με 30γρ. πρωτεΐνης το βαζάκι
Παραδοσιακές τηγανίτες: Τα μυστικά των γιαγιάδων για να μας πετυχαίνουν πάντα (+συνταγή)