Ίσως το πιο φορτωμένο ντουλάπι της κουζίνας, θέλει οργάνωση και πρόγραμμα για να είναι πάντα πλήρες. Όταν μιλάμε για ντουλάπι καλά οργανωμένης κουζίνας, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα άλευρα και τα παξιμάδια, φρυγανιές και ψωμιά παίζουν σημαντικό αν όχι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Φυσικά, με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να έχει τις δικές του ανάγκες, με τις σημερινές επιλογές όμως όλες καλύπτονται. Φτιάξτε μια λίστα με τα όσπρια που αγαπάτε και προμηθευτείτε 2 ή 3 συσκευασίες, ανάλογα με τη συχνότητα που μαγειρεύετε όσπρια στο σπίτι και στα μέλη της οικογένειας. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστε και την προμήθεια των ζυμαρικών, αλλά και του ρυζιού. Διαφορετικά είδη, ανάλογα με τις ανάγκες δηλαδή. Καρολίνα, παρμπόιλντ, μπασμάτι, νυχάκι είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα είδη ρυζιού που καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες μας.

Όσο για τα ζυμαρικά, σιμιγδαλένια, ολικής άλεσης ή με προσθήκη λαχανικών, χωρίς γλουτένη από ρυζάλευρο ή καλαμποκάλευρο ή από όσπρια, η λίστα είναι ατελείωτη.Σιμιγδάλι, αλεύρι, κορν φλάουρ απαιτούν τον δικό τους χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας. Ζάχαρη και άχνη ζάχαρη για τη ζαχαροπλαστική, όπως φυσικά και φαρίνα, μπέικιν πάουντερ για τα γλυκά σας. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το μαγείρεμα, για το σερβίρισμα, για τα πάντα. Ξίδι απλό και λευκό, βαλσαμικό αλλά και μηλόξιδο για τις διαφορετικές παρασκευές. Στα ράφια του σούπερ μάρκετ σήμερα βρίσκουμε πολλές προτάσεις για εύκολα,γρήγορα και υγιεινά γεύματα, όπως τα προβρασμένα όσπρια, ο έτοιμος πουρές, αλλά και τα ρύζια που χρειάζονται απλώς ζέσταμα. Αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για γρήγορα γεύματα.

Για όλα, σας προτείνουμε να υπάρχει τουλάχιστον η διπλή ποσότητα στο ντουλάπι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν καταναλώσετε την πρώτη συσκευασία, έχετε πάντοτε τον χρόνο να την αντικαταστήσετε πριν μαγειρευτεί και η δεύτερη, χωρίς ουσιαστικά να ξεμένετε ποτέ.

Δείτε επίσης:
Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σε 8 βήματα

9 τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι μίας διατροφολόγου

Λεμόνια στο βάζο: Η συντήρηση, η αποθήκευση και η χρήση τους όλο τον χρόνο