Οι πιπεριές, γεμάτες καλοκαιρινά χρώματα και αρώματα, μπαίνουν στη φριτέζα αέρος για να μας δώσουν εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο πιάτο με πιπεριές στην -κατά πολλούς- πιο νόστιμη εκδοχή τους. Ένα υπέροχο συνοδευτικό -ιδανικά για ψητά κρέατα- ή ένα νόστιμο υλικό-μπαλαντέρ για μια μεγάλη ποικιλία πιάτων: από ζεστές ή κρύες σαλάτες λαχανικών μέχρι πίτσες, σάντουιτς και μπουρίτο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φριτέζα αέρος και λίγες πιπεριές, ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Το μυστικό βρίσκεται στην ποικιλία των υλικών: όσο πιο πολλά μπαχαρικά και διαφορετικές πιπεριές χρησιμοποιήσετε (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί, πράσινες), τόσο πιο πλούσιο το γευστικό αποτέλεσμα που θα απολαύσετε στο πιάτο σας.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Πιπεριές στη φριτέζα αέρος
Για 6 άτομα
Υλικά
3 πιπεριές μεγάλες (κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κίτρινες, πορτοκαλί ή πράσινες πιπεριές)
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία
Προετοιμασία: Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές. Στη συνέχεια στις κόβουμε σε λωρίδες και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Μαγείρεμα: Τοποθετούμε τις πιπεριές στη φριτέζα αέρος στους 200°C για 10-12 λεπτά. Φροντίζουμε να τις ελέγχουμε συχνά ανακατεύοντάς τις κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε ότι δεν θα καούν και ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Tips

– Μπαχαρικά: Μην περιοριστείτε μόνο στο μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά πιπέρια για μια πιο γλυκιά και ισορροπημένη γεύση, προσθέστε κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη και απολαύστε το αποτέλεσμα.
– Προτάσεις σερβιρίσματος: Ραντίστε με επιπλέον ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο ξίδι -προτιμήστε την κρέμα. Οι ψητές πιπεριές τρώγονται πολύ ευχάριστα ζεστές ως συνοδευτικό με αυγά, πατάτες και πιάτα κρεατικών ή σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε σαλάτες, σάντουιτς ή οποιοδήποτε άλλο κρύο ελαφρύ γεύμα.
– Παραλλαγές της βασικής συνταγής: Προσθέστε λευκό γλυκό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) στον κάδο της φριτέζας ή κόψτε ένα χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές φέτες και ψήστε το μαζί με τις πιπεριές. Συνοδεύστε με λίγη φέτα στο τραπέζι και απολαύστε ένα νόστιμο και γρήγορο πλήρες γεύμα.
– Αποθήκευση: Τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-5 ημέρες. Φροντίζουμε να βρίσκονται μέσα σε δοχείο ή σακούλα τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς.