Ένα από τα βασικά εργαλεία σε μια κουζίνα είναι ο τρίφτης και αυτό, γιατί χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές. Ωστόσο, όπως θα χεις προσέξει κι εσύ ο καθαρισμός του είναι λίγο δύσκολος, καθώς όλο και κάποιο υπόλειμμα μένει. Για καλή μας τύχη, βρήκαμε τη λύση.
Φυσικά, για άλλη μια φορά η λύση ειναι στην κουζίνα μας και συγκεκριμένα είναι η πατάτα.
Αυτό συμβαίνει, γιατί οι ωμές πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ ένα συστατικό, που βοηθάει στο να καθαριστεί καλά ο τρίφτης. Τρίβοντας με τη σκληρή και υγρή επιφάνεια της πατάτας ο τρίφτης σας θα καθαριστεί εύκολα και αποτελεσματικά. Έτσι, λοιπόν, είτε έχετε τρίψει τυριά είτε λαχανικά, χρησιμοποιώντας την πατάτα θα εξαφανιστούν όλα τα υπολείμματα.
Διαβάστε ακόμη:
Οι αρχές του φενγκ σούι για καλή ατμόσφαιρα στην κουζίνα
Βίντεο: Πώς να διώξεις τα ζωύφια από τις φράουλες
Το απλό κόλπο για να έχεις πάντα μαζί σου δροσερό νερό