Η μπριζόλα  είναι από εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζονται προσοχή στον χειρισμό τους. Γι΄ αυτό αν είμαστε από τους τυχερούς που μας περίσσεψε μια μπριζόλα στο ψυγείο, τότε δεν θέλουμε με τίποτα να τη χαλάσουμε και να τη στεγνώσουμε ζεσταίνοντάς την απλώς στα μικροκύματα, ούτε να τη φάμε στο όρθιο, επάνω στον πάγκο της κουζίνας μας.

Αντιθέτως, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μια καλή πρώτη ύλη θέλει και την απαραίτητη φροντίδα, όχι μόνο κατά το αρχικό της ψήσιμο, όσο και στο φρεσκάρισμά της για να καταναλωθεί σωστά και την επόμενη ημέρα. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τη ζεστάνουμε και πώς θα την κρατήσουμε ζουμερή και γευστική; Είναι δυνατόν άραγε να διατηρήσουμε αυτή την κρούστα του φρεσκοψημένου; Κι όμως εμείς σας έχουμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται μια καλοψημένη μπριζόλα: να τη βάλετε επάνω σε σχάρα που έχει τοποθετηθεί σε ταψί και να τα τοποθετήσετε μαζί σε φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το ψητό μας να φτάσει τους 43°C (το οποίο θα τσεκάρουμε με ένα ειδικό θερμόμετρο για κρεάς).

Τελικά ο πιο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνεις μια μπριζόλα είναι αυτός που ενδείκνυται και για το αρχικό της ψήσιμο, δηλαδή επάνω σε σχάρα την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω σε ταψί. Αρχικά θα ρυθμίσουμε τον φούρνο στους 120°C μέχρι το κρέας να φτάσει τους 43°C. Αυτό θα πάρει περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το κρέας θα μεταφερθεί σε τηγάνι επάνω σε εστία για λίγα λεπτά, ώσπου να επανέλθει η κρούστα του.

Μπορεί αυτή η μέθοδος να περιλαμβάνει δύο βήματα και να θέλει χρόνο και υπομονή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση, από το να το βάζαμε απλώς στα μικροκύματα (γιατί έτσι θα στέγνωνε πολύ) ή να το ψήναμε σε δυνατό φούρνο (γιατί έτσι κινδυνεύει να καεί).