Όσο σχολαστικά κι αν πλένουμε τα τάπερ, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη μυρωδιά, ειδικά όταν έχουμε αποθηκεύσει φαγητά που περιέχουν κόκκινη σάλτσα, λαδερά και άλλα μαγειρευτά με έντονα καρυκεύματα, σκόρδο και κρεμμύδι. Υπάρχουν, μερικές απλές λύσεις για να απαλλαγούμε από τις οσμές.

5 τρόποι για να μην μυρίζει το τάπερ

Λεμόνι και ζεστό νερό

Γεμίζουμε το τάπερ με ζεστό νερό, προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή φέτες και το αφήνουμε για 1 με 2 ώρες. Το λεμόνι απορροφά και εξουδετερώνει τις μυρωδιές ενώ, ταυτόχρονα, αφήνει το απαλό και ευχάριστο άρωμά του. Στην περίπτωση που δεν έχετε λεμόνια ή δεν θέλετε να τα «ξοδέψετε» για να διώξετε τις οσμές, μια καλή λύση είναι να φυλάτε στο ψυγείο τις στημένες λεμονόκουπες και να τις αξιοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μαγειρική σόδα

Ρίχνουμε λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του τάπερ και τρίβουμε με ένα σφουγγάρι όλες τις πλευρές του καθώς και το καπάκι. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να το αφήσουμε με σόδα διαλυμένη σε νερό όλη τη νύχτα. Η ποσότητα της σόδας ωστόσο, εξαρτάται και από το μέγεθος τους τάπερ. Αν το μέγεθός του χωράει δύο μερίδες φαγητού, τότε μία κουταλιά της σούπας είναι ιδανική. Αν είναι τάπερ για ατομική μερίδα, τότε μία κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή. Σε κάθε περίπτωση, είναι η πιο ασφαλής και οικονομική λύση, οπότε χρησιμοποιήστε χωρίς αυστηρή ποσότητα.

Ξίδι

Όποιο ξίδι και αν επιλέξετε, θα είναι σίγουρα αποτελεσματικό. Όμως, για να μην αφήσει και αυτό τη δική του μυρωδιά, επιλέξτε καλύτερα ξίδι από λευκά σταφύλια και αραιώστε το με αρκετό νερό. Αφήστε να μείνει για τουλάχιστον μία ώρα. Το ξίδι είναι φυσικό αποσμητικό και καταπολεμά και τα βακτήρια.

Ήλιος και φρέσκος αέρας

Αφού πλύνουμε καλά το τάπερ, το αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία βοηθά στην απομάκρυνση των μυρωδιών. Αν, ωστόσο, μένετε σε διαμέρισμα που δεν έχει άπλετο ήλιο, τότε αφήστε το χωρίς καπάκι, πάνω στο τραπέζι της κουζίνας για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Καφές σε κόκκους ή φίλτρο

Βάζουμε μέσα στο τάπερ λίγους κόκκους καφέ ή μια κουταλιά της σκούπας αλεσμένο ή ένα φίλτρο με καφέ και το αφήνουμε κλειστό για μερικές ώρες. Ο καφές έχει την ιδιότητα να «τραβάει σαν σφουγγάρι» τις οσμές και αφήνει πιο ευχάριστο άρωμα.

Διαβάστε επίσης

Κάνουμε το παλιό ταψί σαν καινούργιο – Χωρίς κόπο και επίπονο τρίψιμο

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο απορροφητήρα χωρίς τρίψιμο

Μυρμήγκια στην κουζίνα: Πώς θα απαλλαγείτε από αυτά