Ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλων τώρα το καλοκαίρι, το καρπούζι, είναι ιδανικό για τις μέρες που έχει πολλή ζέστη, ειδικά αν το απολαμβάνουμε κρύο, με φέτα ή χωρίς. Είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό σνακ, μπορούμε να το μεταφέρουμε κομμένο ακόμα και στο ταπεράκι του γραφείου, μας δροσίζει και κάνει την ατμόσφαιρα να… μυρίζει καλοκαίρι!
Πώς το συντηρούμε καλύτερα, ώστε να μη χάσει τη φρεσκάδα του; Υπάρχουν δυο τάσεις: αυτοί που το κόβουν σε κομματάκια και το βάζουν σε ταπεράκια και αυτοί που το κόβουν στη μέση και το κόβουν λίγο-λίγο, καθαρίζοντάς το κάθε φορά που είναι να το καταναλώσουν. Υπάρχει σωστή και λάθος τάση; Πώς συντηρείται το αγαπημένο μας καρπούζι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;
Με τη φλούδα
Η φλούδα του καρπουζιού λειτουργεί ως ασπίδα στο φρούτο προστατεύοντάς το τόσο από βακτήρια όσο και από την περαιτέρω υγρασία. Σε περίπτωση που την αφαιρέσουμε, τότε το φρούτο είναι επιρρεπές στην οξείδωση, αλλοιώνεται σιγά σιγά το εσωτερικό του, χάνει την τραγανή υφή του και εντέλει και τη γεύση του. Εννοείται βέβαια ότι καθώς κόβουμε το καρπούζι στη μέση, για τη σωστή συντήρησή του το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να προστατεύσουμε το σημείο της σάρκας του που εκτίθεται στον αέρα και στις θερμοκρασίες του ψυγείου.
Κομμένο σε φέτες
Αν αποφασίσετε να κόψετε το καρπούζι σε φέτες, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να το συντηρήσετε σε ένα δοχείο με καπάκι που να κλείνει ερμητικά είτε να το τυλίξετε καλά με διάφανη μεμβράνη ώστε να εμποδίσετε τόσο στην υγρασία όσο και στα μικρόβια να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του. Πιθανότατα θα χρειαστεί να το καταναλώσετε πιο άμεσα όταν είναι κομμένο, οπότε φροντίστε να μην αγοράζετε πολύ μεγάλα καρπούζια που δεν καταναλώνονται εύκολα.
Αν αγαπάτε πολύ αυτό το καλοκαιρινό φρούτο, τότε σας έχουμε τον λόγο που πρέπει πάντα να τρώτε καρπούζι με φέτα.