Οι υψηλές θερμοκρασίες ζητούν ένα παγωμένο καφεδάκι για να δροσιστούμε και να πάρουμε ενέργεια. Αλλά επειδή θέλουμε και ποικιλία στα ροφήματα μας, βρήκαμε τρόπο να κάνουμε τον καφέ πιο ξεχωριστό.

Υπάρχει ένα υλικό που συνήθως μπαίνει στις κουζίνες μας τα Χριστούγεννα, όταν φτιάχνουμε κουραμπιέδες, που όμως μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά τον παγωμένο καφέ. Ποιο είναι αυτό; Το ροδόνερο! Σωστά διαβάσατε, το ροδόνερο με το οποίο ραντίζουμε τους κουραμπιέδες αφού ψηθούν, για να αρωματιστούν και να «πιάσει» καλά η άχνη στην επιφάνεια τους, ταιριάζει και στον παγωμένο καφέ.

Για όσους λίγους δεν τον γνωρίζουν, το ροδόνερο δεν είναι άλλο από αρωµατισµένο νερό, που φτιάχνεται συνήθως µε ροδοπέταλα µέσα σε βραστό νερό. Δεν πρόκειται για το αιθέριο έλαιο, που είναι πιο συµπαγές και χρησιµοποιούµε για να δώσουµε γεύση σε γλυκά (κουραμπιέδες, σιροπιαστά, κρέμες), αλλά και σε κάποια φαγητά. Πλέον, το χρησιμοποιούμε και για τον καφέ, για να του δώσουμε φρέσκο, λουλουδένιο άρωμα.

Μπορείτε να το προσθέσετε σε παγωμένο καφέ φίλτρου και cold brew, σκέτα ή προσθέτοντας μαζί γάλα και ζάχαρη, καθώς και σε freddo espresso ή cappuccino. Ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό. Το ρίχνετε στον καφέ, ανακατεύετε, προσθέτετε παγάκια και απολαμβάνετε!

Δείτε επίσης:
Cold brew VS Παγωμένος καφές φίλτρου. Ποιον θα επιλέξεις;

Δεν θα πιστεύεις τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις παγωμένο ζαχαρούχο γάλα με καφέ

Το απίστευτο tip για να καταλάβεις αν το παρακάνεις με τον καφέ