Η πάστα αυτή δεν είναι μόνο νόστιμη. Είναι μια πάστα μπαλαντέρ, αφού ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα! Είναι επίσης ευέλικτη, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μαρινάδα, όσο και στη στιγμή.

Η συνταγή της, απλή.

Υλικά
Ίσα μέρη από ξεφλουδισμένο τζίντζερ και ξεφλουδισμένο σκόρδο
Ίσα μέρη από νερό και ξίδι

Ενδεικτικές ποσότητες
1 1/2 φλιτζ. τζίντζερ
1 1/2 φλιτζ. σκόρδο
1/4 φλιτζ. ξίδι
1/4 φλιτζ. νερό

Προαιρετικά
Προσθέτουμε λίγο ε.π. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι για να γίνει ακόμη πιο γευστική η πάστα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά στο multi και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πια την καλύτερη πάστα, για να δημιουργήσουμε τις πιο νόστιμες και λαχταριστές συνταγές.

Μπορούμε για παράδειγμα να μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε αυτή την πάστα, και να προσθέσουμε και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, ανάλογα με τη συνταγή. Αλλά και ως έχει να την αφήσουμε, και πάλι στο τέλος το πιάτο θα το αδειάσουμε.

Αν δεν έχουμε χρόνο για μαρινάρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πάστα και εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, να πάρουμε το κοτόπουλο, και να κάνουμε στη σάρκα του καλό μασάζ με την πάστα ώστε να απελευθερώσει στο κρέας όλη της τη γεύση.

Τέλος, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν από το βαζάκι της και σαν κύριο συστατικό του πιάτου. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε ρολάκια ψαριού στο φούρνο και η γέμισή τους να είναι μια κουταλιά από τη γευστική πάστα. Ή να προσθέσουμε λίγη από την πάστα σε μια σάλτσα ή έναν ζωμό για να απογειωθεί και η πιο απλή συνταγή.

Δύσκολα κάτι να πάει λάθος με αυτή την πάστα. Αρκεί να σας αρέσει το σκόρδο και το τζίντζερ!

Νοστιμο tip
Διατηρείται σε βαζάκι, στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες, ενώ, αν την καταψύξουμε μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες. Για πρακτικούς λόγους, μπορούμε να τη μοιράσουμε σε μικρές δόσεις σε μια παγοθήκη.

Δείτε επίσης:

Τσιμιτσούρι: Σάλτσα και μαρινάδα, δύο σε ένα!

Ξέρεις τι είναι η πάστα μίσο;

Πώς φτιάχνουμε σκόρδο κονφί που νοστιμίζει κάθε φαΐ