Τα πλατό νέας γενιάς βασίζονται σε ένα εκλεκτικιστικό mix ’n’ match υλικών και γεύσεων με κοινό στοιχείο την απόλαυση.
Αλλαντικά και ώριμα τυριά
1. Μεριαρένο Κάσου
Σκληρό αιγοπρόβειο τυρί από το τυροκομείο του Βοναπάρτη, με χαρακτηριστική, βουτυράτη, πικάντικη γεύση και θρυπτή υφή, 12μηνης ωρίμανσης.
Από τον Αραπιάν
2. Γραβιέρα με φιστίκια Αιγίνης
Γλυκιά, φρέσκια γραβιέρα με λίγα διάσπαρτα φιστίκια στη σάρκα της, με ικανή οξύτητα και ευχάριστη γεύση.
Από τον Miran
3, 10. Μάνγκο και ανανάς, αποξηραμένα
Αποξηραμένα φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, όπως ο ανανάς και το μάνγκο, κάνουν καλή παρέα σε ήπια, ώριμα τυριά.
Από το Μπαχάρ
4. Σαλάμι με τρούφα
Στα αρώματα υπερτερεί η τρούφα, όμως στο σώμα έχει βάθος και ωραίες ισορροπίες. Με ωραία κατανομή λίπους – κρέατος, είναι τραγανό και έχει καλή οξύτητα.
Από τον Miran
5. Παστράμι βοδινό
Δικαίως μεγάλο σουξέ της αλλαντοποιίας Sary, έχει σφριγηλή ρόδινη, άλιπη σάρκα, είναι ισορροπημένο σε πιπέρι και κόλιανδρο.
Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη
6. Σαλάμι τσορίθο
Από χοιρινό iberico μεγαλωμένο στην Ελλάδα, ένα ώριμο τσορίθο με ωραία αρώματα και «γλυκό» κάψιμο πάπρικας.
Από τον Miran
7. Χοιρινός λαιμός (κόπα)
Με ευχάριστα κρεατένια αρώματα, έχει ελαφριά οξύτητα, είναι ζουμερό και ελαφρά αλμυρό, με μέτριο σώμα.
Από τον Αραπιάν
8. Χαμόν ελληνικό
Το ισπανικό αλλαντικό από ιβηρικό χοίρο μεγαλωμένο στην Ελλάδα, πολύ ευχάριστο, με αρώματα ξηρών καρπών, ήπιο στο αλάτι, ζουμερό, με χαρακτηριστικό λίπος, λίγο ανώριμο.
Από την Kermes
9. Παστουρμάς βουβαλίσιος
Φτιαγμένος με άπαχο, βουβαλίσιο κρέας, έχει ωραία οξύτητα και σφριγηλή. λίγο στεγνή -λόγω έλλειψης λίπους- σάρκα.
Από τον Miran
11. Μπριζολοπανσέτα με βότανα
Από την Κέρκυρα μας έρχεται ένα χοιρινό ρολό με μυρωδικά και ωραία μπαχαρικά, σωστό αλάτι, κρουστό, με ωραίο χρώμα και πολύ γεμάτη γεύση.
Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη
12. Νάξιο τετραετίας
Από αιγοπρόβειο γάλα αυτό το τυρί του Κουφόπουλου από τη Νάξο ωριμάζει για 4 χρόνια. Έντονη γεύση και αλατότητα, χωρίς την απαραίτητη συνοδευτική λιπαρότητα της συμπύκνωσης.
Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη
13. Γραβιέρα Σφακίων με παστουρμά
Από το τυροκομείο του Τσιτσιρίδη, μια καλοδουλεμένη γραβιέρα με κομμάτια ψαχνό παστουρμά, βουτυράτη, σε ιδανική ισορροπία.
Από τον Miran
14, 17, 18. Τσάτνεϊ και συκομαΐδα
Δύο τσάτνεϊ, το ένα από κόκκινες γλυκές πιπεριές και το άλλο από τραγανές πίκλες αγγουριού, και μια μπαχαράτη συκομαΐδα κάνουν καλή συντροφιά στα ώριμα τυριά.
Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη
15. Πυθαρίσια γραβιέρα Σκύρου
Με πολύ σύνθετα, ώριμα αρώματα βουτύρου, ξηρών καρπών και βοτάνων, έχει πλούσιο βούτυρο και καλή οξύτητα.
Από τον Αραπιάν
16. Οινοτύρι
Ωριμασμένο σε οινολάσπες μαλβάζιας και βινσάντο Σαντορίνης, είναι πολύ ευχάριστο στο παιχνίδι οξύτητας και γλυκύτητας, με αρώματα φρέσκου γάλακτος.
Από τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M