Όταν τρώτε σούσι μήπως συνηθίζετε να ανακατεύτε μέσα στο μπολάκι με τη σάλτσα σόγιας και λίγο wasabi και στη συνένεια, βουτάτε εκεί μέσα τα σούσι σας; Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε την αγαπημένη σας συνήθεια και υπάρχει λόγος…

Την επόμενη φορά που θα βρεθεί μπροστά σας ένα πλατό με την αγαπημένη σας ποικιλία από σούσι, θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά πριν αναμείξετε wasabi με σάλτσα σόγιας, καθώς με αυτό τον τρόπο καταστρέφετε όλη την εθιμοτυπία πίσω από την απόλαυση του σούσι. Σωστά διαβάσατε, έχει και η κατανάλωση του σούσι τους κανόνες της, που μόνο τυχαία δεν θεσπίστηκαν.

Σε πρόσφατη έρευνα σε 15.558 εστιατόρια στην Ιαπωνία, το 40,8% των πελατών δήλωσε ότι προσθέτουν wasabi μόνο στο ψάρι και όχι στο ρύζι τους, το 27,75% δήλωσε ότι αναμειγνύουν wasabi με σάλτσα σόγιας ενώ ένα 31,46% δήλωσε ότι φτιάχνει μείγμα από wasabi και σόγια στο μπολάκι του μόνο περιστασιακά.

Οι σεφ σούσι ωστόσο, αποθαρρύνουν τη μίξη των δύο υλικών καθώς δημιουργεί μια σύνθεση που δίνει άσχημο χρώμα στη σάλτσα σόγιας και παράλληλα, καταστρέφει τόσο την πικάντικη γεύση όσο και το άρωμα του wasabi.

Ο σωστός τρόπος για να απολαύσετε το σούσι σας είναι να βάζετε wasabi μόνο επάνω στο ψάρι και στη συνέχεια να βουτάτε το σούσι στη σάλτσα σόγιας, με την πλευρά του ψαριού προς τα κάτω. Έτσι, δεν θα μουσκεύετε υπερβολικά την μπουκιά σας και το wasabi θα εκτελεί ανεπηρέαστα τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να εξουδετερώσει τη φυσική λιπαρότητα των ωμών ψαριών ώστε να προσφέρεται μια βελτιωμένη εμπειρία σε κάθε μπουκιά.

Σημειώνεται ότι η μόνη φορά που το μείγμα από σάλτσα σόγιας και wasabi είναι αποδεκτό, είναι όταν απολαμβάνετε kaisen don, δηλαδή ένα μπολ από ποικιλία sashimi που σερβίρονται πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι. Μάλιστα, στην περίπτωση του kaisen don συνιστάται να ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ωμά θαλασσινά και το ρύζι.

Δείτε επίσης:
Ο απόλυτος οδηγός κατανάλωσης sushi από τον Nobu Matsuhisa

Η ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα

Αυτά είναι τα πιο viral φαγητά στα εστιατόρια