Λαχτάρισες βάφλες για το κυριακάτικο πρωινό αλλά ούτε να βγεις έξω θέλεις ούτε έχεις και βαφλιέρα να φτιάξεις στο σπίτι; Και όμως υπάρχει λύση.
Οι βάφλες συνήθως απαιτούν τη δική τους συσκευή για να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους σχήμα. Αν όμως δεν την έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας, μπορείς να την αντικαταστήσεις απλά με το σχαροτήγανο σου.
Σωστά διάβασες, μπορείς να ετοιμάσεις το μίγμα για τις βάφλες και να το ψήσεις στο σχαροτήγανο, αρχικά πάνω στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια για λίγα λεπτά μέσα στο φούρνο -προσοχή το τηγάνι να είναι κατάλληλο και για φούρνο. Έτσι, θα έχεις αφράτες και λαχταριστές βάφλες, με τη διαφορά ότι αντί για τετραγωνιάκια θα έχουν στην επιφάνεια τους ραβδώσεις.
Όσο για τα toppings, μπορείς να σερβίρεις τις βάφλες σου με ό,τι προτιμάς: φρέσκα φρούτα, σιρόπι, μέλι, γιαούρτι ή παγωτό.
Δείτε επίσης:
Πώς να παγώσεις και να ξαναζεστάνεις pancakes και βάφλες
Η αγαπημένη συνταγή για βάφλες της Τζάκι και του Τζον Κένεντι
Κουίζ: Μπορούμε να βρούμε αν σου αρέσουν περισσότερο οι βάφλες ή τα pancakes