Αν έχετε ήδη επενδύσει σε έναν αποχυμωτή τότε ξέρετε πολύ καλά πως εκτός από χυμούς παράγει και μεγάλη ποσότητα πολτού φρούτων και λαχανικών, που συνήθως πετάμε στα σκουπίδια. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τρόπους να εκμεταλλευτείτε αυτά τα υπολείμματα και να τα κάνετε κάτι χρήσιμο.

Φρεσκάρουμε τον νεροχύτη μας

Με τη συνεχή χρήση, πολλές φορές ο νεροχύτης αναδύει άσχημες μυρωδιές. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα 1/2 φλιτζάνι πούλπα λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα και έπειτα ρίχνουμε μια κατσαρόλα βραστό νερό. Το λεμόνι έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες, οπότε ο νεροχύτης θα αρχίσει να μυρίζει όμορφα ξανά.

Αναζωογονούμε τα φυτά μας

Καθώς ποτίζουμε τα φυτά μας παρατηρούμε να είναι καμιά φορά μαραμένα και θλιβερά. Τι μπορεί να βοηθήσει; Να χρησιμοποιήσουμε την πολτό του μήλου ως φυσικό λιπαντικό. Απλώς μουλιάζουμε την πολτό σε ζεστό νερό και τον τοποθετούμε στο χώμα. Είναι πλούσιος σε οργανική ύλη που μπορεί να εμπλουτίσει το χώμα και να έχουμε σαν αποτέλεσμα γυαλιστερά και ζωηρά φυτά.

Δίνουμε γεύση σε σούπες και φαγητά κατσαρόλας

Είστε στη μέση του μαγειρέματος και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε ζωμό λαχανικών. Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιείστε τα υπολείμματα των λαχανικών που μένουν στον αποχυμωτή όπως του αγγουριού ή του σέλερι. Απλώς βάλτε τα υπολείμματα να σιγοβράσουν με τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά ή φυλάξτε τα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Απολυμαίνουμε τις επιφάνειες κοπής μας

Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε την ξύλινη επιφάνεια κοπής σας αλλά φοβάστε ότι παραμένουν επάνω της βακτήρια ακόμα και μετά το πλύσιμό της; Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, περάστε την επιφάνεια μετά το πλύσιμό της με πολτό λεμονιού. Τα οξέα του φρούτου σκοτώνουν φυσικά τα μικρόβια και εξαφανίζουν τους λεκέδες, οπότε θα γίνει σαν καινούρια.

Ψήνουμε πιο υγιεινά μάφιν

Αν θέλετε μια εύκολη και φθηνή λύση για να πάρετε την ημερήσια δόση σας σε φρούτα και λαχανικά προσθέστε ένα φλιτζάνι από υπολείμματα καρότου ή μήλου στη γέμιση των μάφιν σας. Έτσι θα τα κάνετε και πιο υγιεινά και πιο γευστικά.