Το ψάρι ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά. Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα διαφορετικό μπριάμ, με την προσθήκη ψαριού. Τα αρώματα από τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτάνες, τις ντομάτες και τα μυρωδικά δίνουν στο ψάρι μας μια ξεχωριστή νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που θα μπορούσατε να σερβίρετε και σε ένα χαλαρό κυριακάτικο τραπέζι αλλά ταιριάζει πολύ και στο ταπεράκι του γραφείου.

Μπορεί το μπριάμ να σας παραπέμπει σε πιο καλοκαιρινή διάθεση αλλά τα λαχανικά του τα βρίσκουμε παντού και πολλοί τα έχουμε στο ψυγείο μας έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε η συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως δέλεαρ σε όσους δεν πολυ-αγαπούν το ψάρι αλλά λατρεύουν τα λαχανικά.

Δείτε παρακάτω πώς να τη φτιάξετε:

Υλικά
2 φιλέτα ψαριού  (1 κιλού)
2  μέτρια κολοκυθάκια σε ζάρι
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε  ζάρι
2 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες ζαρι
1 καρότο χοντροκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 ώριμες  ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 ματσακι  μαϊντανός, ψιλοκομμένος
μισό τεμάχιο φινόκιο
μερικά Φύλλα Βασιλικού
10γρ. ρίγανη φρέσκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί  τοποθετούμε τα λαχανικά, αφού τα έχουμε κόψει, όπως λέει η συνταγή.  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.  Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 180°C για 25 περίπου  λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετουμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε αλατοπιπερωσει και συνεχίζουμε  το ψήσιμο για άλλα 15΄ μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ψηθεί το ψάρι.

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικα μας και ώμο ελαιολαδο.

Το άρθρο της εβδομάδας