Με άρωμα Ινδίας, αφού χρησιμοποιούμε τσάι Darjeeling, αυτό το ρόφημα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων. Κανέλα, βανίλια και γάλα φουντούκι συνθέτουν μία εναλλακτική πρόταση για τους καλεσμένους στο σπίτι. Tσάι Darjeeling μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα πώλησης τσαγιού. Έδώ, έχουμε τη λίστα: Πάνω από 1.000 είδη τσαγιού σε 3 σημεία στην Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα.
1 ξυλάκι κανέλας
μισός  λοβός βανίλιας, κομμένος κατά μήκος
2 εκ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
6 λοβοί κάρδαμου
6 γαρύφαλλα
1 κουτ. του γλυκού μαύρου πιπεριού
2 φακελάκια τσαγιού darjeeling
40 γρ. ζάχαρη καρύδας
500 ml γάλα φουντουκιού

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 ml νερό, την κανέλα, τη βανίλια, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, χωρίς καπάκι στην κατσαρόλα μας.

Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού και αφήνουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας, σουρώνουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ανακατεύουμε με το γάλα φουντουκιού. Σερβίρουμε με πάγο.