Αν ψάχνετε μια εύκολη, αρκετά θρεπτική συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα για τα παιδιά σας ή για το πρωινό σας, τότε σας έχουμε μια πρόταση: μπισκότα με φιστικοβούτυρο, χωρίς αλεύρι, που ετοιμάζονται σε 15 λεπτά! Η συνταγή είναι και gluten-free, ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γκλουτένη ή όσους ακολουθούν μια διατροφή όπου απαγορεύονται οι υδατάνθρακες.

Τι θα χρειαστείτε; φιστικοβούτυρο, ζάχαρη, 1 αυγό και εκχύλισμα βανίλιας! Αν έχετε διάφορα βούτυρα ξηρών καρπών στο σπίτι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστικοβούτυρο με αμυγδαλοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο.

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, που μπορείτε να βάλετε και τα παιδιά σας στο παιχνίδι, να πλάσουν τα μπισκοτάκια, τα οποία στη συνέχεια θα απολαύσουν ως σνακ.

Δείτε τις λεπτομέρειες της συνταγής παρακάτω:

Υλικά
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ανακατεύουμε καλά έως ότου να σχηματίσουν ένα συμπαγές μείγμα.

Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια μιας ίντσας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί -όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι συμπιέζουμε τα μπαλάκια της ζύμης μας ώστε να σχηματίσουμε ένα σχέδιο στα μπισκότα μας.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.