Υπάρχουν πολλές συνταγές για παγωτό, αλλά αυτή σίγουρα διαφέρει, αφού δεν απαιτεί μόνο παγωτομηχανή, αλλά και λίγα λεπτά στα μικροκύματα και φυσικά να μείνει στην κατάψυξη!

Ναι καλά ακούσατε, δεν κάναμε λάθος, ο φούρνος μικροκυμάτων χρειάζεται σε αυτή τη συνταγή για να δέσει μια σάλτσα φράουλας με κορν φλάουρ. Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε για την εκτέλεσή της. Η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά πιστέψτε μας το αποτέλεσμα αξίζει πραγματικά τον κόπο!

Υλικά
1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 μέτριο λεμόνι
450 γρ. φράουλες
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 παγωμένη κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζανιού κρύο γάλα πλήρες
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι χονδρό

Διαδικασία
Αν η παγωτομηχανή σας έχει μπολ που πρέπει να παγώσει πριν τη χρήση του, τοποθετήστε το στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στα μικροκύματα. Ρίξτε το ξύσμα 1 μεσαίου λεμονιού πάνω στη ζάχαρη. Ανακατέψτε ελαφρά με τα δάχτυλά σας, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ρίξτε περίπου τρία φλιτζάνια φράουλες κομμένες στα τέσσερα ή στη μέση, ανάλογα με το μέγεθός τους. Προσθέστε τις φράουλες στο μίγμα με τη ζάχαρη, καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τις φράουλες να μουλιάσουν στο ψυγείο μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους, από 1 έως 24 ώρες. Θα χρειαστεί να ανακατεύετε το μίγμα ανά μισάωρο.

Χτυπήστε το μείγμα αυτό που μούλιασε σε ένα μπλέντερ για 1 με 2 λεπτά, ώσπου να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, βάλτε το ξανά στο μπολ και στα μικροκύματα να ζεσταθεί για 1 με 2 λεπτά. (Μπορείτε να το βάλετε και για λίγο σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι, μέχρι να ζεσταθεί λίγο. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε πάλι στα μικροκύματα μέχρι να βάλει φουσκάλες (θα έχει και αφρό στην επιφάνεια), για περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Χτυπήστε πάλι με σύρμα να διαλυθεί ο αφρός, αλλιώς σουρώστε το σε άλλο μπολ. Μετρήστε τον πολτό φράουλας που δημιουργήθηκε: αν είναι πάνω από 2 φλιτζάνια, φυλάξτε το παραπανίσιο ως σάλτσα φράουλας για κάποια άλλη χρήση. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, 5 με 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε πάλι με το σύρμα. Προσθέστε τον πολτό φράουλας στο μίγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει καλά από 3 ώρες έως μια μέρα.

Μεταφέρετε το τελικό μίγμα στο παγωμένο μπολ της παγωτομηχανής. Αφήστε το να χτυπηθεί μέχρι να πήξει σε μορφή soft παγωτού. Συνήθως αυτό παίρνει περίπου 20 με 30 λεπτά, ανάλογα και με τις οδηγίες της κάθε παγωτομηχανής. Αν θέλετε αυτό το αποτέλεσμα τότε το παγωτό είναι έτοιμο! Διαφορετικά, τοποθετήστε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνειά του (για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι) και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες, για να έχετε τη μορφή του κανονικού παγωτού. Αν πάλι το αφήσετε να παγώσει όλη τη νύχτα, βγάλτε το λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσετε να το σερβίρετε πιο εύκολα.