Μόνο με 4 υλικά μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι αυτή τη νόστιμη κρέμα λεμονιού για να την αλείφουμε τα ψωμάκια μας, αλλά και να την προσθέσουμε σε τάρτες, σιροπιαστά και σε όποιο γλυκό ταιριάζει. Μια ωραία ιδέα είναι να τη βάλουμε σε ένα ποτήρι και να προσθέσουμε από πάνω είτε μαρέγκα είτε λίγη σοκολάτα.

Τι υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε στο σπίτι κρέμα λεμονιού:

Υλικά
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα, ξεφλουδισμένα και στημένα – αφαιρείτε μόνο τα κουκούτσια
3 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα

Θα τη φτιάξετε εύκολα με μόνο δύο βήματα

Βήμα 1
Χτυπάμε το αγελαδινό βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη έως ότου να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και στη συνέχεια τα αυγά. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια η υφή. Τέλος, προσθέτουμε στο περιεχόμενο και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2
Σε ένα ρηχό και πλατύ τηγάνι, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Εδώ θέλει προσοχή, για να είναι η θερμοκρασία πολύ χαμηλή. διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να ψηθούν τα αυγά. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, τη μεταφέρουμε σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βάζο. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Tip

Μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε κρέμα με το αγαπημένο ας εσπεριδοειδές. Αρκεί να αντικαταστήσετε τα 3 λεμόνια με το φρούτο της επιλογής σας, πχ πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ. Όποια και αν είναι η επιλογή  σας, θα πρέπει να έχετε στο νου ότι αυτή η συνταγή χρειάζεται οπωσδήποτε χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Αυτό πρέπει να τηρηθεί γιατί το λεμόνι θα μας δώσει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και φυσική πηκτίνη.

Διαβάστε επίσης

Λεμόνια: Πώς τα συντηρούμε σε βάζο για έναν ολόκληρο χρόνο

Η επιστήμη πίσω από την τέλεια μαρμελάδα λεμόνι

10 δροσιστικές επιλογές για γλυκιά απόλαυση στο ποτήρι

Μους λεμόνι με κρέμα τσαγιού και μπισκότο λεμονιού