Ένα πέστο μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με άλλα μυρωδικά, όπως η ρόκα ή ο μαϊντανός και το θυμάρι.

Yλικά για 1 βαζάκι:
½ ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια
½ ματσάκι ρόκα
4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από ½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2΄-3΄. Στο μούλτι ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, τη ρόκα, το λάδι και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν