Αν αγαπάμε τα γλυκά, αλλά θέλουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, αυτά τα Cinnamon Rolls με μόλις 95 θερμίδες το καθένα είναι η τέλεια επιλογή. Είναι αφράτα, μοσχοβολούν κανέλα, και το καλύτερο; Ετοιμάζονται με ζύμη δύο συστατικών, χωρίς μαγιά και χωρίς πολύωρο χρόνο αναμονής για φούσκωμα.
Γιατί να δοκιμάσουμε αυτή τη συνταγή
Η ζύμη με γιαούρτι και αλεύρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη γρήγορη ζαχαροπλαστική. Μας χαρίζει ελαφριά υφή, πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Τα cinnamon rolls μας βγαίνουν αφράτα και «gooey» – δηλαδή μαλακά και ζουμερά στο εσωτερικό, με υπέρορη επίστρωση γλάσου και μια πινελιά από ψιλοκομμένα πεκάν.
Υλικά (για 10 ρολά cinnamon rolls)
1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
2 κ.σ. μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά
1 ½ κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. αμυγδαλόγαλα χωρίς ζάχαρη
Προαιρετικά: 2 κ.σ. ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή το αλείφουμε ελαφρά με μαργαρίνη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ, μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν χρειάζεται, ενώ ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Σε μικρό μπολ, λιώνουμε τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και 1 κ.γ. βανίλιας. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου 2,5 εκ. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί και ψήνουμε για 15–17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το αμυγδαλόγαλα και 1 κ.γ. βανίλιας. Περιχύνουμε τα ψημένα cinnamon rolls και πασπαλίζουμε με πεκάν αν θέλουμε.
Διατροφική Αξία (ανά 1 ρολό)
95 θερμίδες | 18g υδατάνθρακες | 1g λιπαρά | 4g πρωτεΐνη | 8g σάκχαρα | 1g φυτικές ίνες
Μικρό μυστικό επιτυχίας
Για να πετύχουμε τη σωστή υφή στη ζύμη, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. Αν η ζύμη παραμείνει ελαφρώς κολλώδης, σημαίνει πως θα βγει πιο αφράτη μετά το ψήσιμο!
Δείτε επίσης:
Cinnamon rolls: Το κόλπο για να πετύχετε το τέλειο σχήμα