Με φιλέτο κοτόπουλου, με ψάρι ακόμα και με πουρέ, τα ψητά καρότα αναδεικνύονται σε βασιλιάδες των συνοδευτικών κάθε εποχής, κουζίνας και περίστασης.

Ειδικά όταν επιλέγετε baby καρότα και αυτά ψήνονται ομοιόμορφα στη φριτέζα αέρος, αλλά και με τα σωστά υλικά, το αποτέλεσμα φέρνει έξτρα γλυκύτητα, έμπνευση και ένταση στο κυρίως πιάτο που συνοδεύουν. Θυμηθείτε ότι ταιριάζουν καταπληκτικά με το θυμάρι, ότι το ελαιόλαδο όχι απλά απογειώνει τη γεύση τους αλλά ενισχύει και το θρεπτικό τους προφίλ και φυσικά ότι αξίζουν να βρίσκουν σταθερά μία θέση στο τραπέζι σας, κάθε εποχή.

Για τα ψητά καρότα στη φριτέζα αέρος θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγειρέματος.

Υλικά
1 κιλό καρότα baby
2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι
φρέσκο ​​θυμάρι, προαιρετικά

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα καρότα στο καλάθι της φριτέζας αέρος και πασπαλίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.

Αφήστε τα για 18-20 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανά, ανακατεύοντάς τα όμως περιστασιακά. Εάν θέλετε, όταν τα βγάλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με φρέσκο θυμάρι.