Ένα βίντεο διαφορετικό από τα άλλα ετοίμασε αυτή τη φορά ο Άκης Πετρετζίκης. Μέσα από αυτό δεν μοιράζεται συνταγές, αλλά μας δείχνει πώς αλλάζοντας κάποιες απλές συνήθειες, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο, κόπο και χρήμα ξεκινώντας από την κουζίνα μας!

Το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε στο σπίτι καταναλώνεται στην κουζίνα. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας αυτής συχνά το σπαταλάμε. Γιατί; Επειδή χρησιμοποιούμε ακατάλληλα ή χαλασμένα σκεύη, δεν χειριζόμαστε σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές μας ή δε σκεφτόμαστε λίγο πιο πρακτικά. Όλα, όμως, πρόκειται να αλλάξουν! Ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης μπαίνει στην κουζίνα του και -μέσα από τα Energy Saving Cooking Tips- μάς δείχνει πώς αλλάζοντας κάποιες απλές συνήθειες, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, χρόνο και χρήμα ξεκινώντας… από την κουζίνα μας! Πιο αναλυτικά, ακολουθώντας τις συμβουλές του Άκη, μπορούμε μεταξύ άλλων…

– Να εξοικονομήσουμε έως και 300€ τον χρόνο κάνοντας μόνο μία απλή κίνηση.
– Να κερδίσουμε το καφεδάκι της ημέρας για έναν ολόκληρο χρόνο.
– Να εξοικονομήσουμε έως και 50% ενέργεια κάθε φορά που μαγειρεύουμε.
– Να γλιτώσουμε… 70€ από τα σκουπίδια.

Πώς; Ανακαλύψτε το παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί με τα Energy Saving Cooking Tips από τον Άκη Πετρετζίκη!

Λίγα λόγια για τον chef:

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε σχολή μαγειρικής και στο ΤΕΙ Λογιστικής στην Ελλάδα, και άρχισε να εργάζεται ως σεφ σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας μέχρι τη στιγμή που μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου διέμεινε για 5 χρόνια και εργάστηκε δίπλα σε διάσημους βραβευμένους σεφ, με τελευταία του στάση το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring». Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο γνωστό τηλεπαιχνίδι «The Master Chef», όπου αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Από το 2010 ο Άκης συμμετείχε σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών -σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό- ενώ από το 2019 ξεκίνησε να αναλαμβάνει και την παραγωγή τους. Γνωστός για την ευκολία του να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να προετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές, ο Άκης τις μοιράζεται με τους φίλους του μέσα από την ιστοσελίδα του www.akispetretzikis.com. Μέχρι σήμερα μετράει αρκετούς τίτλους ελληνικών βιβλίων, ενώ έχει υπογράψει πολλά περιοδικά μαγειρικής. Το 2019, ο Άκης Πετρετζίκης είδε τον προσωπικό λογαριασμό μου στο Instagram να ξεπερνάει το 1.000.000 followers, την εκπομπή του να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση, και το ελληνικό και αγγλικό κανάλι του στο ΥouTube να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την αγάπη του κόσμου.