Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει. Αν θέλετε κάτι παιχνιδιάρικο κι εντυπωσιακό για την ημέρα, τότε μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό brunch για τον καλό σας ή την καλή σας. Αυτές οι σοκολατένιες βόμβες, που σκάνε ξαφνικά στην επιφάνεια ενός φλιτζανιού με ζεστό γάλα και απελευθερώνουν μίνι marshmallows και τρούφα, είναι μια υπέροχη πρόταση για να ξεκινήσετε πολύ γλυκά και ρομαντικά την ημέρα σας. Μπορεί να θέλουν λίγη υπομονή και χρόνο για να ετοιμαστούν, αλλά δεν είναι πολύ δύσκολες και πραγματικά αξίζουν τον κόπο γιατί είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσουν όσους τις δουν να σκάνε απότομα στο φλιτζάνι τους και να μεταμορφώσουν ένα απλό γάλα στο πιο σούπερ ζεστό ρόφημα σοκολάτας με ζαχαρωτά!
Υλικά για 6 σοκολατένιες βόμβες
340 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1/4 φλιτζανιού έτοιμο μείγμα για ρόφημα σοκολάτας
18 με 24 μικρά marshmallows
τρούφα πολύχρωμη (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
6 φλιτζ. πλήρες γάλα (ή με 2% λιπαρά)
Διαδικασία
Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας: Αφήνουμε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας των σταγόνων σοκολάτας (περίπου 110 γρ.) και μεταφέρουμε τα 2/3 (τα υπόλοιπα 230 γρ.) σε μπεν μαρί. Λιώνουμε τις σταγόνες ανακατεύοντάς τες μέσα στο μπαιν μαρί σιγά -σιγά με μια μαρίζ ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνουν ένα γυαλιστερό μείγμα, χωρίς να καούν. Μπορούμε να ελέγξουμε την κατάλληλη θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής -αν έχουμε. Δεν θα πρέπει να υπερβεί τους 38°C.
Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες που κρατήσαμε στην άκρη σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί κάθε δόση και να λιώσει όμορφα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σοκολάτα να είναι μεταξύ 30 και 33°C. Σε περίπτωση που δεν έχουμε θερμόμετρο ακριβείας μπορούμε να την ελέγξουμε με την αφή, αφού θα πρέπει να έχει τη θερμοκρασία του σώματός μας. Ας δοκιμάσουμε, λοιπόν, ακουμπώντας το πίσω μέρος του δαχτύλου ή του καρπού μας.
Γεμίζουμε θήκες για cupcake με σοκολάτα: Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα σε καθεμιά από 6 θήκες μιας χρήσης για καπκέικ. Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να καλύψουμε καλά τόσο τη βάση, όσο και τα τοιχώματα της κάθε θήκης με λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί, για περίπου 5 με 15 λεπτά. Ξαναπερνάμε άλλο ένα στρώμα με το πινέλο, για να πετύχουμε μια παχιά, ομοιόμορφη επίστρωση. Αφήνουμε πάλι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι η σοκολάτα να έχει σκληρύνει τελείως, για περίπου 15 με 30 λεπτά.
Γεμίζουμε με μαρσμέλοους: Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη για ρόφημα σοκολάτας και 3 με 4 μαρσμέλοους (και 1/2 κουταλιά του γλυκού τρούφα, αν χρησιμοποιήσουμε) μέσα σε κάθε σοκολατένιο ημισφαίριο.
Κλείνουμε τις βόμβες με περισσότερη σοκολάτα: Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη γέμιση κάθε φόρμας για κάπκεικ. Χρησιμοποιούμε το πίσω μέρος ενός μικρού κουταλιού για να λειάνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη γέμιση έτσι ώστε να την περικλείει εντελώς. Αφήνουμε πάλι σε θερμοκρασία δωματίου, αυτή τη φορά για 30 με 45 λεπτά. (Σε περίπτωση που η σοκολάτα έχει κρυώσει πολύ κι έχει χάσει τη μαλακή υφή της, τοποθετούμε το μπολ πάλι για λίγο σε ζεστό μπεν μαρί, μέχρι να ξαναλιώσει, μεταξύ 31 και 33°C).
Διακοσμούμε: μπορούμε προαιρετικά να διακοσμήσουμε τις βόμβες μας με λίγες γραμμές σοκολάτας (βάζοντας λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ) ή έξτρα τρούφα. Χρησιμοποιήστε γάντια για να μην δημιουργήσετε αποτυπώματα πάνω στη μαλακή σοκολάτα καθώς θα πιάνετε κάθε έτοιμη βόμβα.
Σερβίρουμε τις σοκολατένιες βόμβες: Ζεσταίνουμε προσεχτικά 1 φλιτζάνι γάλα για κάθε σοκολατένια βόμβα είτε στο μάτι της κουζίνας, είτε στα μικροκύματα για περίπου 2 λεπτά ώσπου να είναι πολύ καυτό, λίγο πριν να βράσει. Ρίχνουμε το καυτό γάλα σε μια μεγάλη κούπα ή φλιτζάνι και προσθέτουμε απαλά από μία βόμβα. Μόλις λιώσει η βόμβα, ανακατεύουμε δυνατά για να ενσωματωθεί με το γάλα και να γίνει το τέλειο ρόφημα.
Χρήσιμες συμβουλές:
Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να φτιάξετε ολοστρόγγυλες μπαλίτσες, αν έχετε ή αγοράσετε ειδικές φόρμες σιλικόνης ημισφαιρίου που υπάρχουν στα ειδικά καταστήματα με είδη κουζίνας.
Σε αυτή την περίπτωση, είτε θα ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες με τις χάρτινες θήκες μιας χρήσης για καπκέικ, είτε θα γεμίσετε τη διπλάσια ποσότητα θηκών (12 αντί για 6) και αφού γεμίσετε τα μισά θα τα καλύψετε με τα υπόλοιπα άδεια ημισφαίρια σοκολάτας και θα περιμένετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσουν και να κολλήσουν. Mε αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε τις ολοστρόγγυλες μπάλες (όπως σας έχουμε στις φωτογραφίες) και όχι ημισφαιρικές που βγαίνουν με την παραπάνω διαδικασία που σας έχουμε. Είτε φτιάξετε τις μεν πάντως, είτε τις δε, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή θα σκάσουν μέσα στο ζεστό γάλα και θα απελευθερώσουν τη γέμισή τους που θα ανέβει στην επιφάνεια του ροφήματος.
Επειδή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, μπορείτε να ετοιμάσετε τις βόμβες από πριν και να τις διατηρήσετε για έως εβδομάδες μέσα σε δοχείο τροφίμων, που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.