Όταν έχει καύσωνα, η οδηγία είναι να πίνουμε πολλά υγρά ώστε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από την αφυδάτωση. Ωστόσο είναι όλα τα ποτά κατάλληλα για την περίσταση; Το ιδανικό φυσικά είναι το νερό! Το καλύτερο και το πιο σίγουρο. Υπάρχουν και διάφορα ποτά που αντί να μας δροσίζουν, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά

Το αλκοόλ, ακόμα και αν είναι κρύο
Όταν κάνει πολλή ζέστη, θεωρούμε ότι ένα ποτήρι ροζέ κρασί για παράδειγμα είναι ιδανικό για να μας δροσίσει. Ωστόσο, το αλκόολ είναι διουρητικό και μας αφυδατώνει, οπότε καλύτερα να το αποφεύγουμε.

Αναψυκτικά και χυμούς/ροφήματα με ζάχαρη
Όταν ένα ρόφημα έχει ζάχαρη, τότε μας προκαλεί δίψα, αντί να μας ξεδιψά. Οπότε δεν κάνει για τον καύσωνα.

Παγωμένα ροφήματα
Όσο και αν μας φαίνεται παράξενο, τα παγωμένα ροφήματα δεν μας ξεδιψούν αλλά μας προκαλούν περισσότερη δίψα. Όταν ένα ποτό είναι γεμάτο παγάκια, τότε ο οργανισμός μας πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να εξισορροπήσει με τη θερμοκρασία του σώματός του εν μέσω καύσωνα, οπότε εντέλει μας ζεσταίνει.

Milkshake
Πολύ γευστικά και δελεαστικά, αν και πλούσια σε θερμίδες. Επειδή έχουν πολλή ζάχαρη και πολλά παγάκια, δεν μας ξεδιψάνε αλλά μας προκαλούν δίψα. Επομένως τα αποφεύγουμε.

Τι μένει επομένως;
Η καλύτερη λύση φυσικά, όπως το είπαμε και στην εισαγωγή μας, δεν είναι παρά το νερό. Για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον και πιο αρωματικό, μπορούμε να του προσθέσουμε μυρωδικά βότανα, φρούτα και φυσικά λεμόνι για πιο detox αποτελέσματα. Πέρα από το νερό, μια πολύ καλή λύση για τον καύσωνα είναι η λεμονάδα, ιδανικά σπιτική και χωρίς ή με ελάχιστη ζάχαρη.