Τα γλυκά σάντουιτς αποτελούν μια απολαυστική «συνάντηση» της ζαχαροπλαστικής με τα καθημερινά σνακ. Από το αφράτο κρουασάν μέχρι το τραγανό σαμπλέ, κάθε υλικό μπορεί να συνδυαστεί με πλούσιες, βουτυράτες κρέμες, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή αρωματικά σιρόπια.
Αυτές οι δημιουργίες δεν είναι απλώς γλυκίσματα, αλλά μικρές ιστορίες γεύσης, όπου η παράδοση συναντά τη μοντέρνα αισθητική και η φινέτσα της λεπτομέρειας κάνει τη διαφορά.
Στο τραπέζι ενός κυριακάτικου καφέ ή ως δροσερό επιδόρπιο μετά το φαγητό, τα γλυκά σάντουιτς μπορούν να μεταμορφώσουν την πιο απλή στιγμή σε γιορτή. Οι συνταγές που ακολουθούν αποδεικνύουν πως, είτε πρόκειται για ένα banoffee σε αφράτο κρουασάν, είτε για μπεζέδες με γιαούρτι και μέλι, είτε για παραδοσιακά παξιμαδάκια με ανθότυρο, το αποτέλεσμα είναι πάντα φίνο, ισορροπημένο και άκρως γευστικό.
Με λίγη έμπνευση, φρέσκα υλικά και διάθεση για πειραματισμό, κάθε σάντουιτς μπορεί να γίνει ένα μικρό αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που ξυπνά μνήμες, ενθουσιάζει τον ουρανίσκο και γεμίζει την κουζίνα με άρωμα γλυκιάς απόλαυσης.
Οι συνταγές για 5 γλυκά σάντουιτς
Banoffee σε κρουασάν
Φτιάχνουμε ένα σάντουιτς σε αφράτο κρουασάν με γέμιση το αγαπημένο γλυκό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Μπεζέδες, με κρέμα γιαουρτιού, μέλι και καρύδι
Μπεζέδες είναι ένα νόστιμο και αέρινο γλυκό-σάντουιτς που φτιάχνεται με από μαρέγκα και είναι ιδανικό για γιορτές και τραπέζια. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Παξιμαδάκια Κυθήρων με κρέμα ανθότυρου, μέλι και φιστίκι Αιγίνης
Μία πάρα πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Φτιάχνουμε γλυκά σάντουιτς με παξιμαδάκια Κυθήρων σε μόλις 20 λεπτά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σάντουιτς με ραβανί, κρέμα μαστίχας και παγωτό καϊμάκι
Το απόλυτο γλυκό. Το σιροπιαστό ραβανί δένει εξαιρετικά με την κρέμα μαστίχας και το παγωτό καϊμάκι και δημιουργεί ένα λαχταριστό γλύκισμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σαντουιτσάκια με σαμπλέ, γλυκό βύσσινο και κρέμα τυριού
Φτιάχνουμε με μπισκότα σαμπλέ τα πιο νόστιμα γλυκά σάντουιτς και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή τα προσφέρουμε ως κέρασμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Συνταγές: Γιώργος Δημητρακόπουλος
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY