Το πόσο σημαντικό είναι το ψυγείο στην καθημερινότητά μας, το γνωρίζουμε πολύ καλά. Το ότι μπορεί επίσης να συμβεί και κάποιες φορές το ψυγείο μας να έχει άσχημες οσμές το ξέρουμε επίσης και αυτό…πολύ καλά!

Κάποιο τάπερ που δεν έκλεισε καλά, οι έντονες μυρωδιές μερικών τροφών, τα υπολείμματα τροφίμων στα ράφια, ε, δε θέλει και πολύ για να γίνει το «κακό».

Φυσικά, όπως θα έχεις παρατηρήσει και εσύ αυτές οι μυρωδιές πολλές φορές καλύπτουν τα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο με αποτέλεσμα ενίοτε να τα πετάμε, όχι γιατί χάλασαν, αλλά γιατί η μυρωδιά τους δεν είναι καθόλου καλή.

Εντάξει, λοιπόν, για να μη συμβαίνουν αυτά, όμως εμείς έχουμε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε τρόπους που θα διώξουν τις δυσάρεστες μυρωδιές και δεν θα σε βάλουν και στη διαδικασία να καθαρίσεις το ψυγείο από την αρχή. Οι τρόποι αυτοί είναι πάρα πολύ απλοί με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

1. Μαγειρική σόδα
Ίσως και να είναι «κοινό μυστικό» η μαγειρική σόδα όσον αφορά τον καθαρισμό. Η μαγειρική σόδα απορροφά τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου. Πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα μαγειρική σόδα και βάλτε το στο ψυγείο. Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε τη σόδα σε ένα σκεύος τύπου τάπερ. Μπορείτε, ακόμη απλά να ανοίξετε το κουτί της μαγειρικής σόδας και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο.

2. Βανίλια
Όχι μόνο για να μη μυρίζει άσχημα, αλλά για να μυρίζει και ωραία το ψυγείο σας,  η λύση είναι μία: Βανίλια. Βυθίστε λίγο βαμβάκι σε λίγο εκχύλισμα βανίλιας, τοποθετήστε το σε μπολ και βάλτε το στο πίσω μέρος του ψυγείου σας.

3. Καφές
Το άζωτο στον καφέ εξουδετερώνει τις οσμές. Αντί να πετάξετε τoν καφέ που σας περίσσεψε απλώστε το σε μία λαδόκολλα, που έχετε βάλει πάνω σε ένα ταψί. Μόλις ο καφές στεγνώσει, τον βάζετε είτε σε κάποιο μπολ είτε σε κάποιο ταπεράκι.

4. Λεμόνι
Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι και στη συνέχεια κόψτε το σε φέτες. Στη συνέχεια βάλτε τις φέτες σε ένα πιάτο και τοποθετήστε το σε ένα ράφι του ψυγείου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τον χυμό του λεμονιού. Πάρτε λίγο βαμβάκι και μουλιάστε το στο χυμό του λεμονιού, στη συνέχεια τοποθετείστε στο ψυγείο.

5. Βρώμη
Η βρώμη απορροφά όλες τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου. Βάλτε απλά λίγη βρώμη σε ένα μπολ, τοποθετείστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Δείτε επίσης:
Καθαρίζουμε σε βάθος τον φούρνο με μαγειρική σόδα

Έχουν τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία ημερομηνία λήξης;

Ποια κατσαρόλα; Βάλαμε το ρύζι στο φούρνο και τα χάσαμε!