Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοηθούς μας στην καθαριότητα. Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του ανθρακούχου ποτού.

Δες πώς μπορείς να καθαρίσεις το σπίτι ή το… πρόσωπο σου, απλά ανοίγοντας ένα μπουκάλι ή κουτάκι σόδα.

Αφαιρεί λεκέδες από υφάσματα
Η σόδα μπορεί να απομακρύνει λεκέδες από κρασί και φαγητό από τα ρούχα και τα χαλιά. Απλά ρίξε σόδα πάνω στο λεκέ και ξεκίνα να τρίβεις με καθαρή πετσέτα μέχρι να εξαφανιστεί. Ανάλογα με το λεκέ ίσως χρειαστεί να ρίξεις δεύτερη ή τρίτη φορά σόδα στο σημείο καθώς και να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία καθαρές πετσέτες.

Καθαρίζει τα παράθυρα
Αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό καθαριστικό για τα τζάμια στα παράθυρα σου, δοκίμασε να τα ψεκάσεις με σόδα και να τα καθαρίσεις με στεγνό πανί.

Αφαιρεί τη σκουριά
Χρησιμοποίησε σόδα σε σκουριασμένες βίδες και καρφιά για να απαλλαγείς από τη σκουριά. Απλά φρόντισε να στεγνώσεις τελείως την επιφάνεια μετά, για να αποφύγεις και μελλοντική σκουριά.

Κάνε καθαρισμό προσώπου
Ήξερες ότι οι φυσαλίδες στη σόδα μπορούν να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τους ρύπους και τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα; Πλένοντας το πρόσωπο σου με σόδα λοιπόν, επιτυγχάνεις βαθύτερο καθαρισμό από ότι αν το πλένεις με απλό νερό βρύσης.

Σβήσε τα «ατυχήματα» από τα κατοικίδια
Όσοι έχουν κατοικίδια ξέρουν ότι ακόμη και στο πιο καλά εκπαιδευμένο ζωάκι μπορεί να συμβεί κάποιο «ατύχημα» πάνω στο χαλί ή τις κουρτίνες… Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, απλά βρέξε καλά το σημείο με σόδα, περίμενε να καταλαγιάσει ο αφρός και μετά σκούπισε πολύ καλά με πετσέτα. Επανέλαβε τουλάχιστον 1 φορά ακόμη ή όσες χρειαστεί για να καθαρίσει τελείως το σημείο.