Οι επιφάνειες κοπής είναι από τα απαραίτητα εργαλεία που διαθέτει μια σωστά εξοπλισμένη κουζίνα. Κρατήστε σημειώσεις για τέσσερα βασικά κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε.

Πλαστικές, ξύλινες ή ακόμα και γυάλινες (καθόλου πρακτικές ομολογουμένως και καταστρέφουν τα μαχαίρια σας), οι επιφάνειες κοπής δεν λείπουν από καμία κουζίνα. Έχουμε γράψει πολλές φορές για τις διαφωνίες του ποια ενδεχομένως να είναι η καλύτερη οπότε εδώ θα εστιάσουμε σε μερικά πράγματα που πιστεύουμε ότι επίσης πρέπει να γνωρίζετε. Ρίξτε μια ματιά και ελπίζουμε να τα εφαρμόσετε.

Δύο πρακτικές χρήσεις
Έχετε καλεσμένους ή μαγειρεύετε για την οικογένεια και έχετε γεμίσει τον πάγκο της κουζίνας; Δοκιμάστε να ανοίξετε ένα συρτάρι, όχι τέρμα, και να τοποθετήσετε πάνω την επιφάνεια κοπής σας. Έχετε επί τόπου ένα ακόμα σημείο για να ακουμπήσετε πράγματα. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε ως βάση για μικρές συσκευές όπως μίξερ ή τοστιέρα.

Σταθεροποιήστε την
Ό,τι και αν κόβετε, είναι απαραίτητο η επιφάνεια κοπής σας να είναι σταθεροποιημένη για να μην έχετε ατυχήματα. Μπορείτε να την τοποθετήσετε πάνω σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας ή πετσέτα ή να βάλετε στις δύο άκρες της χοντρά λαστιχάκια. Με αυτούς τους τρόπους δεν θα γλιστράει.

Καθαρίστε οικολογικά
Όταν έρχεται η ώρα του καθαρισμού, προτιμήστε οικολογικά υλικά που θα φρεσκάρουν την επιφάνεια κοπής σας απαλάσσοντάς την από δυσάρεστες οσμές. Εκτός λοιπόν από το βασικό σαπούνισμα που θα κάνετε κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε, 1-2 φορές το μήνα πασπαλίστε την με χοντρό αλάτι, τρίψτε με μια κούπα χρησιμοποιημένου λεμονιού στίβοντάς την παράλληλα για να απελευθερωθεί ο υπόλοιπος χυμός. Το λεμόνι βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηριδίων και το αλάτι θα διεισδύσει σε εσοχές που δύσκολα καθαρίζονται. Αφήνετε την επιφάνεια για 5-10 λεπτά, ξεπλένετε καλά και είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση!

Δείτε επίσης

Πλαστική vs ξύλινη επιφάνεια κοπής: Ποια είναι η σωστή επιλογή

Μήπως τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε λάθος το ξύλο κοπής;

Ήξερες ότι το ξύλο κοπής είναι χρήσιμο και στο… μπάνιο;