Αβοκάντο: Ένα υλικό, αμέτρητες συνταγές. Μπορούμε να το φάμε σκέτο, σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο. Γενικά μπορούμε να το βρούμε με όλους τους τρόπους και να είναι απολαυστικό και θρεπτικό. Για αυτό σκεφτήκαμε πως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικές πιο πρωτότυπες ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε.
1. Αβοκάντο fries
Πρόκειται για μια πολύ ωραία ιδέα, αφού δεν χρειάζεστε καν φριτέζα για να φτιάξετε τις πιο κρεμώδεις πατάτες της ζωής σας. Κόψτε ένα αβοκάντο σε λωρίδες και βουτήξτε τις φέτες σε ένα χτυπημένο αυγό, έπειτα περάστε σε τριμμένη φρυγανιά και ψήστε στους 200°C μέχρι να γίνουν τραγανές.
2. Στη σχάρα
Κόβουμε καi καθαρίζουμε τα αβοκάντο μας, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε σε μια ζεστή σχάρα. Θα χρειαστούν μόλις ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν ζεστά, κρεμώδη. Το ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας, όπως μια ψημένη μπριζόλα.
3. Baking
Το αβοκάντο έχει μια υπέροχα λεία υφή που μπορεί να ενσωματωθεί τέλεια στις περισσότερες γλυκές συνταγές και να βοηθήσει στην αντικατάσταση λιγότερο υγιεινών επιλογών. όπως το βούτυρο. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αβοκάντο που έχουν ωριμάσει κάπως παραπάνω. Ένα γλυκό παράδειγμα, Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά.
4. Αλκοολούχα ποτά
Τι θα λέγατε για ένα avocado daiquiri; Σε ένα μπλέντερ, βάζετε φρέσκο χυμό λεμονιού, φρέσκο χυμό λάιμ, απλό σιρόπι, πολτοποιημένο αβοκάντο και πάγο. Προσθέστε όσο από το αγαπημένο σας ρούμι θέλετε (απλώς μην το παρακάνετε).
Μερικές ακόμη ιδέες:
Πώς να φτιάξετε το πιο δροσιστικό επιδόρπιο με αβοκάντο με μόλις 2 υλικά
Τσιπς μελιτζάνας με κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα
Τάκο με rib eye και χανιώτικη γραβιέρα σε σάλτσα αβοκάντο