Το σκόρδο και τα κρεμμύδια μπορεί να είναι τέλεια μέσα στο φαγητό, αλλά η μυρωδιά που αφήνουν στα χέρια μας είναι ανυπόφορη. Συχνά δε, δεν φεύγει ούτε πλένοντας τα με κρεμοσάπουνο. Υπάρχουν όμως άλλες, αποτελεσματικές και απόλυτα φυσικές λύσεις για χέρια έτοιμα για χειροφίλημα στη στιγμή!

Λεμόνι
Είναι ο απόλυτος σύμμαχος σου στην κουζίνα! Εκτός του ότι δίνει εξαιρετική γεύση στο φαγητό, μαζί του μπορείς να καθαρίσεις και να φρεσκάρεις το σπίτι, αλλά και να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες οσμές φαγητού από τα χέρια σου. Απλά στύψε ένα λεμόνι, ρίξε λίγες σταγόνες από το χυμό στις παλάμες και τα δάχτυλά σου, τρίψε τα καλά μεταξύ τους, ξέπλυνε και καθάρισες!

Χυμός ντομάτας
Ποιος θα το φανταζόταν ότι εκτός από το κοκκινιστό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ντοματοχυμό και για να διώξεις τις μυρωδιές; Ρίξε ντοματοχυμό σε ένα μπολ, βάλε μέσα τα χέρια σου για 1-2 λεπτά και μετά ξέπλυνε τα. Τόσο εύκολα!

Ανοξείδωτο ατσάλι
Να και κάτι που δεν το περίμενες και όμως, οι ανοξείδωτες επιφάνειες μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις μυρωδιές στα χέρια. Απλά τρίβεις τα χέρια σου πάνω σε μία ανοξείδωτη επιφάνεια, όπως μπολ, κουτάλι ή πιρούνι. Μάλιστα, στο Amazon μπορείς να βρεις ακόμη και ανοξείδωτα «σαπούνια», που χρησιμοποιούνται ακριβώς για να απομακρύνεις τις οσμές από τα χέρια.