Τα φωτιστικά – βάζα είναι γουστόζικα, μοντέρνα, δίνουν ωραία νότα στην κουζίνα σου και μπορείς να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

jar-light_2

Θα χρειαστείς ένα βάζο με καπάκι, σχετικά μεγάλο για να χωράει μέσα ο λαμπτήρας και με μεγάλο άνοιγμα για να χωράει το ντουί. Επίσης, ένα καλώδιο με ροζέτα οροφής και ντουί, έναν λαμπτήρα, ένα σφυρί, ένα μεγάλο καρφί, ένα κοπίδι που να κόβει και μέταλλο, έναν μαρκαδόρο και, προαιρετικά, ένα σπρέι σε χρώμα της επιλογής σου.

Βάζεις το ντουί πάνω στο καπάκι, ζωγραφίζεις την περίμετρο του με ένα μαρκαδόρο και μετά χρησιμοποιώντας το καρφί και το σφυρί κάνεις τρύπες περιμετρικά, τη μία δίπλα στην άλλη.

Με το κοπίδι αφαιρείς το στρογγυλό αυτό κομμάτι από το καπάκι. Η οπή που θα δημιουργηθεί πρέπει να χωράει ίσα – ίσα το ντουί ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσει το βάζο. Για μεγαλύτερη σιγουριά βέβαια, μπορείς να κολλήσεις το καπάκι με το ντουί με λίγη σιλικόνη.

Jar-light-long

Σημείωσε να κάνεις 2 ακόμη τρύπες με το καρφί και το σφυρί στο καπάκι για να παίρνει αέρα. Προσαρμόζεις το ντουί στην οπή και αν θέλεις βάφεις με το σπρέι το καπάκι, το ντουί και τη ροζέτα του φωτιστικού για να έχουν το ίδιο χρώμα. Όταν στεγνώσει βάζεις τον λαμπτήρα, βιδώνεις το καπάκι και κρεμάς το νέο σου φωτιστικό! Τόσο απλά!