Το δημοφιλές βότανο είναι μια από τις πιο αγαπημένες προσθήκες στα πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας, ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που τον προτιμούν για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία και τη σιλουέτα τους.
Περιέχοντας μερικά πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως βιταμίνες Α, Β, C, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, βήτα καροτίνη, φυλλικό οξύ κ.ά συγκαταλέγεται στις επιλογές που όπως και να καταναλωθεί είναι ευεργετικός. Φρέσκος ταιριάζει πολύ σε σαλάτες, όπως το ταμπουλέ ή η πατατοσαλάτα, αλλά και σε φαγητά- αρκεί να τον προσθέσετε στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος- ενώ αν θέλετε, πάντα υπάρχει και η επιλογή του αποξηραμένου.
Μια ωραία πρόταση όμως που πρέπει να δοκιμάσετε- ειδικά αν προσέχετε τη σιλουέτα σας- είναι σε μορφή αφεψήματος. Ο μαϊντανός φημίζεται μεταξύ άλλων για τις εξαιρετικές αντισηπτικές και ήπιες διουρητικές του ιδιότητες. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας παράλληλα τη νεφρική λειτουργία, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά οι τοξίνες και σε συνδυασμό με σωστές διατροφικές επιλογές να χάνονται πόντοι από την περιφέρεια, να μειώνεται η μορφή «φλούδας πορτοκαλιού» στο δέρμα και το σώμα να αποκτά πιο υγιή όψη συνολικά.
Η κατανάλωσή του σε μορφή αφεψήματος δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανική. Η διαδικασία για να το φτιάξετε είναι απλή: Βράζετε 1.5 λίτρο νερό, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μισό ματσάκι μαϊντανό που έχετε πλύνει πολύ καλά και ψιλοκόψει. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 15 περίπου λεπτά. Σουρώνετε, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και απολαμβάνετε.