Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει να κάνετε μια δίαιτα και τελικά δεν έχετε φτάσει στον στόχο σας γιατί δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε το αίσθημα της πείνας. Πιθανόν αρκετές. Τι δεν κάνετε λοιπόν τελικά σωστά;

Προτού εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια, καλό θα είναι να αναρωτηθείτε ποια είναι τα λάθη που κάνετε όταν ακολουθείτε συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο και να τα διορθώσετε. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας. Είναι φυσιολογικό όταν αλλάζετε τύπο διατροφής ή μειώνετε τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνετε, να πεινάτε περισσότερο. Υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας είναι η ορμόνη γκρελίνη, που μάς «ενημερώνει» ουσιαστικά για το πότε χρειάζεται ο οργανισμός μας τροφή. Θα πρέπει βέβαια να καταλαβαίνετε πότε αυτό που νιώθετε είναι πραγματική πείνα και πότε μια απλή λιγούρα που θα έχει σαν αποτέλεσμα ενώ έχετε καταναλώσει ήδη ένα καλό γεύμα, να αρχίστε να τσιμπολογάτε και αυτό φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη δίαιτά σας. Ιδού λοιπόν μερικές συμβουλές από το Olivemagazine.gr για το τι μπορείτε να κάνετε.

Η επιλογή της σωστής δίαιτας
Το έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να έχετε κάνει μια σοβαρή κουβέντα με διαιτολόγο-διατροφολόγο. Μαζί θα βρείτε το πρόγραμμα που ταιριάζει στον οργανισμό σας και αυτό θα ακολουθήσετε.

Τρώτε τις σωστές ποσότητες φαγητού
Μην βιάζεστε να αδυνατίσετε κάνοντας δίαιτες στέρησης. Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αν δεν το κάνετε, το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να χάσετε βάρος και τελικά να ξαναπάρετε τα κιλά σας και μάλιστα στο διπλάσιο…

Μην παραλείπετε τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού οπότε στην αρχή της ημέρας με το πρωινό σας ή ανάμεσα στα γεύματα φροντίστε να καταναλώνετε τροφές όπως βρώμη, φρούτα και λαχανικά.

Τρώτε αργά
Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πεινάτε πια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να τρώτε με αργό ρυθμό. Επίσης, καλό είναι να μασάτε την τροφή σας σωστά και να μην τρώτε λαίμαργα και βιαστικά γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με γαστρεντερικά προβλήματα.