Να μια έρευνα που θα σού χαλάσει σίγουρα τα σχέδια για το βράδυ ή το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανάλυση 700 μελετών, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancert, η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας αλκοόλ θεωρείται βλαβερή για τον οργανισμό. Οι μελέτες κατέληξαν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις πιθανές ευεργετικές ιδιότητες του αλκοόλ. Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες του τύπου «Πίνω κόκκινο κρασί γιατί κάνει καλό στην καρδιά ή βοηθάει με το αδυνάτισμα»!

“Τα συμπεράσματα της μελέτης είναι σαφή και ξεκάθαρα: Το αλκοόλ είναι ένα κολοσσιαίο πρόβλημα παγκόσμιας υγείας”, δήλωσε ο Robyn Burton του King’s College London, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, σύμφωνα με το Bloomberg. “Οι λύσεις είναι απλές: Η αύξηση της φορολογίας δημιουργεί εισόδημα για τα υπουργεία υγείας που πιέζονται αρκετά και η μείωση της έκθεσης των παιδιών στο αλκοόλ είναι μια τεχνική μάρκετινγκ που δεν έχει μειονεκτήματα”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μελέτη αναφέρει ότι η “χημική ουσία στα αλκοολούχα ποτά συνδέεται με σχεδόν 1 στους 10 θανάτους σε άτομα ηλικίας 15 έως 49 σε όλο τον κόσμο”. Οι αιτίες αυτών των θανάτων μπορεί να κυμαίνονται από τραυματισμούς στο δρόμο έως αυτοτραυματισμούς και φυματίωση. Για ηλικίες άνω των 50 ετών, η αιτία θανάτου που σχετίζεται με το αλκοόλ ήταν ο καρκίνος.

Μάλλον θα το ρίξουμε στα virgin cocktails λοιπόν…