Οι δίαιτες των διασήμων είναι από τα πιο δημοφιλή θέματά μας στο Olivemagazine.gr. Δεν σάς αδικούμε. Καθώς οι celebrities έχουν στη διάθεσή τους τους πιο καλούς διαιτολόγους, φυσικά και θέλουμε όλοι να μάθουμε τα μυστικά τους. Άλλοι ακολουθούν μια vegan διατροφή, άλλοι low carb, ενώ άλλοι είναι φανατικοί πρεσβευτές της κετογονικής δίαιτας. Όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό.

Με τα χρόνια που κάνουμε αυτή τη δουλειά, παρατηρήσαμε κάτι: Όλες οι δίαιτες των διασήμων περιέχουν μια κοινή τροφή: Το αγγούρι. Το πράσινο ζαρζαβατικό περιέχει λιγοστές θερμίδες, αλλά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Εάν θέλεις μαλλιά αλά Ραπουνζέλ, το αγγούρι μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος κατά της τριχόπτωσης, καθώς το πυρίτιο και το θείο που περιέχει βελτιώνουν την ποιότητα των μαλλιών.

Και οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ: Εάν θέλεις νεανική και σφριγηλή επιδερμίδα, το αγγούρι θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής σου, καθώς ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας, εξαλείφοντας έτσι της ρυτίδες, αλλά και την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, μια και αποτελεί φυσικό διουρητικό, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες.