Μπορεί να κάνεις τα στραβά μάτια πολλές φορές, αλλά σίγουρα έχεις διαβάσει μία από τις χιλιάδες έρευνες των τελευταίων ετών που καταδικάζουν αναψυκτικά, μπέργκερς και λοιπά junk foods. Πλέον, είναι πώς να το πούμε, κάπως παραδεδεγμένη αλήθεια ότι έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία μας. Αντίθετη άποψη φαίνεται όμως να έχει ο Dr. Aaron Carrol, συγγραφέας του βιβλίου “The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully” (H βίβλος των κακών φαγητών: Πώς και γιατί να τρως αμαρτωλά). Οι κατευθυντήριες γραμμές που δίνει; Φάε ό,τι θέλεις χωρίς να αγχώνεσαι και πολύ.

aaron

Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθεί έτσι αυθαίρετα να μάς χρυσώσει το χάπι, αλλά μπορεί να αιτιολογήσει την ανορθόδοξη συμβουλή του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε ότι πολλές από τις έρευνες βασίζονται σε αποτελέσματα μελετών που γίνονται σε ζώα, με αποτέλεσμα να είναι λάθος -και κάπως άδικο- να ονομάζουμε ορισμένες τροφές “ανθυγιεινές”. «Όλα τα δεδομένα είναι πολύ αδύναμα», εξηγεί. «Εάν προσπαθείς να τρως με μέτρο και δεν ανησυχείς πολύ για το φαγητό, θα είσαι πολύ πιο υγιής και σίγουρα πολύ πιο χαρούμενος», τονίζει.

aaron2

Ο Dr. Aaron Carrol, συγγραφέας του βιβλίου “The Bad Food Bible: How and Why yo Eat Sinfully”

Σύμφωνα με το βιβλίο του μάλιστα, ο γιατρός δίνει το πράσινο φως για την κατανάλωση αλατιού, υποστηρίζει ότι το κόκκινο κρέας δεν είναι ο διάβολος και συμβουλεύει την με μέτρο κατανάλωση κόκκινου κρασιού, καθώς υποστηρίζει πως είναι αναγκαίο για την καλή υγεία της καρδιάς. Δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα με τα αναψυκτικά, καθώς όπως αναφέρει ο Business Insider, υποστηρίζει ότι οι έρευνες σχετικά με τα τεχνητά γλυκαντικά γίνονται σε ευάλωτα ποντίκια και έχουν απίστευτα πολλά λάθη. Με λίγα λόγια απορρίπτει όλες τις έρευνες των τελευταίων δεκαετιών, κάνοντας παράλληλα μια περιουσία από τις πωλήσεις του βιβλίου του.

Αλήθεια; Ψέμματα; Μόνο οι επιστήμονες μπορούν να απαντήσουν και μέχρι στιγμής όλοι δείχνουν τελείως αντίθετοι με τις απόψεις του Aaron.

Το άρθρο της εβδομάδας