Μπορεί οι διατροφικές συνήθειες όσων τρώνε κρέας και όσων αποφεύγουν οποιοδήποτε ζωικό προϊόν να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές για υγιεινή διατροφή που μπορούν να τις ακολουθήσουν και οι δύο πλευρές.

1. Μείωση των επεξεργασμένων τροφών
Όσοι τρώνε συχνά επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και να βάζουν περισσότερο βάρος, σε σχέση με όσους τις περιορίζουν ή τις αποφεύγουν. Μπορεί ορισμένα γλυκά ή σνακ που κυκλοφορούν στην αγορά να είναι vegan, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελούν απαραίτητα μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Με άλλα λόγια, ανθυγιεινά σνακ υπάρχουν διαθέσιμα τόσο για τους κρεατοφάγους όσο και τους vegans, γι αυτό και είναι σημαντικό ανεξάρτητα από τη διατροφή που ακολουθεί ο καθένας, να επιλέγει όσο λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.

2. Μείωση της πρόσθετης ζάχαρης
Η ζάχαρη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα εθιστική και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας με διάφορους τρόπους. Συνεπώς, είναι καλό να την καταναλώνουμε με μέτρο, δίνοντας προσοχή και στις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, ώστε να μην καταναλώνουμε πρόσθετα σάκχαρα που αγνοούμε την ύπαρξη τους. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να φάει ένα γλυκό κάποια στιγμή, αρκεί μετά να εξισσοροπεί τη διατροφή του με θρεπτικά τρόφιμα.

3. Περιορισμός των ραφιναρισμένων υδατανθράκων
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Κέντρου Πρόληψης της Παχυσαρκίας του Ιδρύματος New Balance στην Βοστόνη, οι ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες προκαλούν λιγούρες, με τη γρήγορη αύξηση και την επακόλουθη μείωση του σακχάρου του αίματος μετά την κατανάλωση τους να ενεργοποιεί τα κέντρα ανταμοιβής και εξάρτησης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Είναι συνεπώς σημαντικό να καταναλώνονται με μέτρο και προσοχή.

Από την άλλη, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιορίζονται όλοι οι υδατάνθρακες, καθώς τα προϊόντα ολική άλεσης για παράδειγμα, έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και δεν θα πρέπει να λείπουν από το καθημερινό διαιτολόγιο.

Διαβάστε επίσης:
5 πιθανές παρενέργειες μετά την κατανάλωση τυριού

Γιατί είναι καλό να πίνεις ζεστό νερό με μέλι καθημερινά
Γιατί δεν είναι καλό να τρως πριν οδηγήσεις