Το olivemagazine.gr και το Κτήμα Μιχαλάκη κάνουν δώρο σε 12 τυχερούς τέσσερα εξαιρετικά κρασιά από κρητικές ποικιλίες. Θες να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν τα 4 κρασιά (2 Λευκά και 2 Ερυθρά) που θα συνοδεύσουν τις όμορφες ημέρες των γιορτών;
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:
Like στη σελίδα του Κτήματος Μιχαλάκη στο facebook
Follow στη σελίδα του Κτήματος Μιχαλάκη στο Instagram
Share το παρακάτω post του διαγωνισμού (Προσοχή: το share πρέπει να γίνει από το fb ή από το βελάκι της κοινοποίησης κάτω από τη φωτογραφία για να έχουμε τα στοιχεία σας)
Ο διαγωνισμός ισχύει από 7/12/2021 έως και 14/12/2021 (στις 12 τα μεσάνυχτα). Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο Olivemagazine.gr και στη Facebook Page του την Παρασκευή 17/12/2021 στις 12.00.
Σημείωση
* Η ανάρτησή σας θα πρέπει να φαίνεται δημόσια για να μπορείτε να συμμετάσχετε στην κλήρωση.
Τι κερδίζουν οι νικητές
Οι νικητές κερδίζουν 4 φιάλες του Κτήματος Μιχαλάκη: 1 φιάλη Μοσχάτο Σπίνας Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Βιδιανό Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Μανδηλάρι Ερυθρός Οίνος και 1 φιάλη Κοτσιφάλι Ερυθρός Οίνος.
Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά των κρασιών καθώς και τις προτάσεις σερβιρίσματος.
Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη
Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Ηράκλειο
Ένας μικρόρογος θησαυρός είναι αυτός ο κλώνος του Μοσχάτου, που παίρνει το όνομά του από την κοινότητα της Σπίνας στην επαρχία Σελίνου Χανίων. Μπορεί η ποικιλία να είναι γνωστή για το εκρηκτικό άρωμα του σταφυλιού, ωστόσο η λεπτή φλούδα του Μοσχάτου Σπίνας προσδίδει ένα τόσο λεπτό χαρακτήρα στα κρασιά, που το οδηγεί στο δρόμο εξαιρετικών ξηρών και όχι γλυκών εμφιαλώσεων, καθώς και σε γοητευτικά ξηρά χαρμάνια.
Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, ανθών γιασεμιού και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Συνοδεύει ελαφριά κρέατα με γλυκές σάλτσες, πιάτα κρύας κουζίνας, ριζότο λαχανικών, θαλασσινά και σαλάτες.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Βιδιανό – Κτήμα Μιχαλάκη
Οίνος Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Ηράκλειο
Ελληνικές ποικιλίες αμπέλου όπως το Βιδιανό αποτελούν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Πρόκειται για μια λευκή ποικιλία, που προέρχεται από την Κρήτη και χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών ξηρών οίνων, που μερικές φορές ωριμάζουν σε βαρέλι.
Λευκοκίτρινο με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκη επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού.
Συνοδεύει καπνιστά και πλούσια σε λιπαρά ψάρια, όστρακα, λευκά κρέατα και ώριμα τυριά.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη
Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Ηράκλειο
Συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό ερυθρών, ροζέ, καθώς και επιδόρπιων κρασιών, με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα. Με την επιβλητική προσωπικότητα της ποικιλίας, η μοναδική ποικιλία μανδηλαριά αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο ελληνικό κρασί, το οποίο άλλοτε είναι πιο βαθύ και άλλοτε ανεπαίσθητο, αποκαλύπτοντας όμως πάντα την ταυτότητα του terroir του.
Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο, ταννικό κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει κόκκινα πικάντικα κρέατα και κυνήγι με πλούσιες.
Σερβίρεται στους 14-15°C.
Κοτσιφάλι – Κτήμα Μιχαλάκη
Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Ηράκλειο
Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία-ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης. Το σαρκώδες Κοτσιφάλι -που μπορεί και να χαρακτηριστεί και ως το Merlot της Κρήτης- βρίσκει όλο και συχνότερα το δρόμο του σε μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις.
Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων, βανίλια, κακάο και καφέ.
Συνοδεύει πιάτα όπως αρνί οφτό, κοκκινιστά κρέατα κατσαρόλας και κίτρινα τυριά.
Σερβίρεται στους 14-15°C.
Λίγα Λόγια για το Κτήμα Μιχαλάκη
Στο κέντρο της Κρήτης, ψηλά στους λόφους που η φύση απλώνεται τριγύρω τους και η ιστορία ξεδιπλώνεται από τους υγρούς και δροσερούς ανέμους του Αιγαίου, θα βρείτε τους αμπελώνες και το oινοποιείο Μιχαλάκη. Εδώ, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει τα αμπέλια μας.
Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ημιορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Αυτό είναι σήμερα το Κτήμα Μιχαλάκη και χρειάζεται να διανύσετε από το Ηράκλειο απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου, για να μας επισκεφθείτε.
Το «Κτήμα Μιχαλάκη» είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας, το οποίο πέρα από την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας, καλείται να συνδέσει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής με τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ανοικτή πρόσκληση σε νέους καταναλωτές στο Κρητικό κρασί.
Περισσότερα στο https://www.michalakis.gr/el/